Νους αποστάς του Θεού …

Του Νικολάου Κατσιαβριά

Όπως και να ιδεί κανείς τον κόσμο μας σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει είναι απογοητευτική. Αυτό που οι πρόγονοί μας ονόμασαν κόσμο, δηλαδή κόσμημα και στολίδι είναι καταστροφή και να πορεύεται προς νέα καταστροφή. Οτιδήποτε είναι φυσικό βιάζεται και παραποιείται μέσα σε ένα κλίμα ακραίου παραλογισμού. Απλό παράδειγμα: Ισχυριζόμαστε ότι είμαστε φιλόζωοι και το νομοθετούμε κιόλας. Την ίδια στιγμή κρατούμε τα ζώα στα σαλόνια ή στα μπαλκόνια, εντελώς αποξενωμένα από το φυσικό τους περιβάλλον. Δεν ακούμε βία χωρίς λόγο; Γιατί; Έτσι.
Στις προσωπικές μας σχέσεις είμαστε επίσης έτοιμοι ο ένας να «θάψουμε» τον άλλο. Χιλιάδες νέοι, νέες και παιδιά διαφθείρονται για να «περάσουν καλά» κάποιοι διεστραμμένοι. Με τον κορωναϊό αποκαλύφθηκε επισήμως ότι δεν έχουμε φυσικούς δικούς μας ηγέτες αλλά στο Δυτικό κόσμο, όπου ανήκουμε, κυριαρχεί μια συμμορία, η οποία επιβάλλει μαριονέτες.
Αλλά και στις γενικότερες διεθνείς σχέσεις τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ήδη έχουμε δύο μεγάλες πληγές που ματώνουν (Ουκρανία και Γάζα), οι εξοπλισμοί πολλαπλασιάζονται, άλλοι δεν έχουν τροφή και φάρμακα και … Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θέλουν να τεμαχίσουν τη Ρωσία να μείνουν τα μόνα «αφεντικά» στον πλανήτη, το Ισραήλ θέλει να φέρει το Μεσσία για να κυριαρχήσει στην ανθρωπότητα. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να γίνουν όλα μπάχαλο ώστε να τον παρουσιάσει ως ειρηνοποιό και σωτήρα. Οι Άραβες θέλουν να κυριαρχήσει το «Αλάχουακμπάρ» και να επιβάλλουν στην οικουμένη τη Σαρία. Και άλλα τέτοια … χαριτωμένα!
Πώς γίνονται όλα αυτά; Και μάλιστα τον 21ο αιώνα με τόση πρόοδο και τεχνολογία, τόσα Πανεπιστήμια και Κέντρα Ερευνών και λοιπά και λοιπά; Γιατί αντί να πάμε προς το καλό πάμε προς το χειρότερο και την καταστροφή;
Προλάβαμε οι της γενιάς μου να δούμε και να ζήσουμε μαζί με αγράμματους σοφούς. Έλεγαν αυτοί: «Η κότα πίνει νερό και κοιτάει τον ουρανό». Εννοούσαν ότι ο άνθρωπος πρέπει σε ό, τι κάνει να αναφέρεται στο Θεό και να εξετάζει αν τα έργα του είναι θεάρεστα ή όχι και να μεθοδεύει να είναι θεάρεστα. Αυτό στα Πανεπιστήμια, στα Στρατηγεία και τα κέντρα αποφάσεων σήμερα στη Δύση θεωρείται πολύ ξεπερασμένο. Το λόγο, λένε, τον έχει η «επιστήμη». Αλλά ποια επιστήμη; Δεν είχαν δίκαιο οι αρχαίοι μας που έλεγαν ότι η επιστήμη, η οποία χωρίζεται από την αρετή, αποδεικνύεται πανουργία και όχι σοφία; Άλλωστε και ό μεγάλος Παστέρ, «η επιστήμη δεν έχει Θεό, οι επιστήμονες όμως έχουν». Και πρέπει να έχουν. Και, ακριβώς επειδή κάποιοι δεν έχουν, είναι άρρωστοι και καταστροφικοί για τους ίδιους, την κοινωνία και την ανθρωπότητα.
Στις ομιλίες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, βρήκα το ακόλουθο απόσπασμα, το οποίο περιγράφει ακριβώς την ολέθρια κατάσταση των δοτών, όπως είδαμε, «ηγετών» κάθε είδους του Δυτικού κόσμου.
Λέει ο άγιος Γρηγόριος:
«Νους αποστάς του Θεού, ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης,
και των όρων αποστατήσας της φύσεως, επιθυμεί των αλλοτρίων και κόρον φιλοκερδείας ουκ οίδε,
Ταις σαρκικαίςεπιθυμίαιςέκδοτον εαυτόν ποιεί, και μέτρον ηδονής ου γινώσκει.
Τιμάσθαι βούλεται παρά πάντων ο δι’ έργων εαυτόν ατιμάζων
Και πάνταςεθέλεινκολακεύειν και συναινείν και συμπράττειν ταις εκείνου γνώμαις,
Και μη τούτου τυγχάνων (πώς γαρ;) οργής ακαθέκτου πληρούται … κατά την ομοίωσιν του όφεως … και ανθρωποκτόνος ο άνθρωπος γίνεται και τω εξ αρχής ανθρωποκτόνωσατάν αφομοιωμένος»(Ομιλία να΄, 10).

Ας το δούμε και σε νέα ελληνική: Όταν ο νους του ανθρώπου απομακρυνθεί από τον Θεό, γίνεται ή σαν των κτηνών (κτηνώδης) ή σαν των δαιμόνων (μαύρη ψυχή, αδίστακτη σε κάθε έγκλημα και καταστροφή)!
Και αφού βγει ο νους από τα φυσικά του όρια, επιθυμεί όλα τα ξένα και δε γνωρίζει χορτασμό στη φιλοκέρδεια! (διερωτώνται οι απλοί πολίτες, οι οποίοι επιβιώνουν με μισθούς και συντάξεις πείνας: Τι τα κάνουν τόσα λεφτά, τόσα ακίνητα; Δεν χορταίνουν ποτέ; Λοιπόν κατά τον άγιο πρόκειται για αρρώστια που έχει ρίζα την αθεΐα).
Ένα άλλο σύμπτωμα της αθεΐαςείναι η ακολασία. Συνεχίζει ο άγιος: Παραδίδει τον εαυτό του σε σαρκικές επιθυμίες και μέτρο ηδονήςδε γνωρίζει.Θαυμάζουμε εδώ τα προγράμματα της ομοφυλοφιλίας, της παιδεραστίας και της κτηνοβασίας, που κατάντησαν την Ευρώπη γηροκομείο. Θα μου πείτε αυτά πάντα υπήρχαν και θα συμφωνήσω. Αλλά δεν έγιναν ποτέ νόμος και διδασκαλία των νέων.
Αλλά έχουμε και παρακάτω: Και ενώ αυτός ατιμάζει τον εαυτό του (τον ευτελίζει με τις με τις σαρκικές ηδονές) επιθυμεί να τιμάται από τους άλλους! Και θέλει να τον κολακεύουν και να συμφωνούν μαζί του και να πράττουν και οι άλλοι σύμφωνα με τις γνώμες του. Και αν αυτό δεν το πετύχει (και πως είναι δυνατόν να το πετύχει;) γεμίζει από ακάθεκτη οργή … και γίνεται ο άνθρωπος ανθρωποκτόνος, όμοιος με τον εξ αρχής ανθρωποκτόνο διάβολο.

Που σημαίνει ότι οι «επιστήμονες» των ΝΑΖΙ αλλά και οι σημερινοί οι οποίοι θέλουν βιοχημική και πυρηνική καταστροφή, επειδή η «ανάλυση» που κάνουν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πληθυσμό, αλλά και οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί που μεθοδεύουν τις επιλογές αυτών των «σοφών» είναι «άνθρωποι» διαβολοποιημένοι. Και εμείς οι αφελείς και ταλαίπωροι περιμένουμε προκοπή και βελτίωση στις ζωές μας.
Το απόσπασμα αυτό μου φαίνεται ότι είναι μια ακτινογραφία των εσωψύχων του σημερινού «πολιτισμού». Ο ευρωπαίος τα θέλει όλα: το τσάι της Κίνας, το λίθιο του Λουχάνσκ, το ουράνιο της Αφρικής, το πετρέλαιο των Αράβων και των Ρουμάνων και όπου αλλού βρεθεί … Μα το χρειάζονται οι άλλοι; Μα πεινάνε; Μα είναι εξαθλιωμένοι;Μα δεν έχουν τροφές και φάρμακα;Δεν έχει καμιά σημασία. Εμείς πρέπει να ελέγχουμε την ενέργειακαι την τροφή στον πλανήτη. Άλλωστε εμείς είμαστε και το δίκαιο και η λογική και η αλήθεια. Πρέπει να το αποδεχθούν και να συμφωνήσουν μαζί μας. Αν δεν συμφωνούν τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Έχουμε άλλα μέσα υποταγής. Διαφθορά,δολοφονίες, πόλεμος. Κι αν σκοτωθούνπαράπλευρο κέρδος για εμάς, παράπλευρες απώλειες για τα ΜΜΕ (=μέσα παραπλάνησης των μαζών). Εμείς να είμαστε καλά. Με τις γραβάτες, τα κουστούμια, τις παραξενιές και τα βίτσια μας.

Εν τέλει είμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Αν μελετούσαμε, τουλάχιστον, λίγο τα κείμενα των αγίων πατέρων μας και αγωνιζόμασταν να μιμηθούμε τις ζωές τους, δεν θα ήμασταν τόσο αφελείς και δεν θα μας έπιαναν κορόιδα. Και θα είχαμε και τις ευχές τους στήριγμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.