Προτεραιότητα η αποκατάσταση των δρόμων, των ζημιών, τα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας

Γράφει η Ροδοθέα Μαρία Τσιαμπάου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου

Με ενσυναίσθηση σεβασμό και ενδιαφέρον για την λύση των προβλημάτων των πολύπαθων ταλαιπωρημένων από τις πλημμύρες και τις φωτιές, πολιτών του Βόλου, των Δ. Διαμερισμάτων και χωριών, ζητώ την ψήφο σας για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην αποκατάσταση των καταστροφών και όπου αλλού μπορώ να φανώ χρήσιμη. Το να αναλωνόμαστε να επιρρίπτουμε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την ανικανότητα της να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, χάσιμο χρόνου είναι. Πρέπει να δράσουμε άμεσα να καθαρίσουμε, να αποκαταστήσουμε γρήγορα τις ζημιές σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Να θωρακίσουμε την πόλη και τα χωριά μας με κατάλληλα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Με δικό μας επιτόπιο έλεγχο των εργασιών για να μην γίνονται προχειροδουλειές! Άσχετα αν κάποιες αρμοδιότητες ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να επιβλέπουμε κι εμείς τα έργα που γίνονται γιατί εμείς είμαστε γνώστες των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας. Πρέπει να γίνονται εγκαίρως σωστοί καθαρισμοί των χειμάρρων και να κατασκευαστούν τοιχία αντιστήριξης για αντιπλημμυρική προστασία. Αν είχαν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις και καθαρισμοί στους χείμαρρους δεν θα είχαν σπάσει ώστε να προκαλέσουν τέτοια καταστροφή, όσος κι αν ήταν ο όγκος του νερού. Πρέπει να γίνεται έγκαιρα καθαρισμός των φρεατίων και αγωγών και συντήρηση των αντλιών.

Πρέπει να γίνει διερεύνηση για το που υπήρχαν ρέματα που μπαζώθηκαν και να γίνει δεντροφύτευση και άλλες παρεμβάσεις ώστε να συγκρατείται η ορμή του νερού καθώς και αναδάσωση στα καμένα. Πρέπει να φροντίσουμε με κατάλληλες παρεμβάσεις θωρακίζοντας τα υδραγωγεία και με δημιουργία νέων για επαρκές, ποιοτικό και φθηνό νερό στις βρύσες μας. Είμαι υπέρ του Χριστουγεννιάτικου στολισμού αλλά τα 80.000 ευρώ που θα δώσει ό Δήμος για λαμπάκια προτείνω να δοθούν στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας που έπαθαν ζημιά τα σπίτια τους, τα καταστήματα τους και ο εξοπλισμός τους! Ας χρησιμοποιήσουμε τα περσινά λαμπάκια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου. Λίγη ενσυναίσθηση δεν βλάπτει!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.