Τα «εγκώμια» της Κομισιόν προεόρτια νέων δεινών!

Άρθρο του: Αθ. Παπαδημόπουλου Προέδρου Ε.Κ. Βόλου Μέλους Δ.Σ της ΓΣΕΕ και Μέλους του Προεδρείου της ΠΟΕΕΤ

«Ξεγυμνώνει» πλήρως την Κυβέρνηση η πρόσφατη 8η Έκθεση της Επιτροπής της Κομισιόν, στο πλαίσιο της (δήθεν μεταμνημονιακής) ενισχυμένης εποπτείας της Χώρας μας, πιστοποιώντας πλήρως την αντεργατική χροιά των «μεταρρυθμίσεών» της.
Οι θετικές εκτιμήσεις της ειδικής έκθεσης των οικονομικών «γκουρού» της Ε-Ε μπορεί να ξεκλειδώνουν την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού και των οικονομικών του κατευθύνσεων, γίνονται όμως για την κυβέρνηση «μπούμερανγκ», δικαιώνοντας τους φόβους και τις προειδοποιήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ότι αυτή η επίτευξη οφείλεται στην κατά γράμμα υλοποίηση των αντεργατικών κυβερνητικών δεσμεύσεων, που αναλήφθηκαν εξ αρχής έναντι των «Θεσμών» και, πλέον, υλοποιούνται απροκάλυπτα, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Η έκθεση της Επιτροπής, αν και προβλέπει για τη Χώρα μας περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και ύφεση, επίσης σε υψηλούς δείκτες, επιχειρεί εντούτοις να κρύψει κάτω από την επιδημική κρίση, την αποτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποδεχόμενη ως «θετικές» στην ουσία μόνο τις «μεταρρυθμιστικές» της προσπάθειες.

Το τί σημαίνουν, όμως, αυτές οι άξιες εγκωμίων «μεταρρυθμίσεις» οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία το έμαθαν ευθύς ως ανέλαβε την διακυβέρνηση και πριν, φυσικά, ενσκήψει η πανδημία.
Το πετσόκομμα των εργατικών προνοιακών δικαιωμάτων, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα άθλια αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά νομοσχέδια, κατά τις ορέξεις των εργοδοτικών Οργανώσεων, η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, (πού αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο τώρα ειδικώς, στην κορύφωση της θανατηφόρας επιδημίας), οι εξοργιστικοί πειραματισμοί στην Παιδεία, ήταν τα «σωστά δείγματα», που αναγνώρισε η Κομισιόν, ώστε να φθάσει στο σημείο να εγκωμιάζει και να ανέχεται την, κατά τα άλλα, νέα οικονομική καταβύθιση της Ελλάδας!
Ξέρουν προφανώς, και γι’ αυτό ασφαλώς επιχαίρουν, ότι, μετά την υγειονομική κρίση, οι εγχώριοι πολιτικοί συνεργάτες τους και «δήμιοι» των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών διαστρωμάτων θα έχουν «στρώσει» το «χαλί» για τα νέα (αναγκαία, όπως θα μας πούνε) μνημόνια.
Άξιος ο μισθός τους, αλλά υπολογίζουν χωρίς τους εργαζόμενους. Το Σ.Κ. δεν είναι, όπως θαρρούν, φιμωμένο αλλ’, αντιθέτως, έτοιμο και αποφασισμένο να τους «χαλάσει τη σούπα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.