Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακόμη μια φορά κοροϊδεύουν

Απ΄τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο ώστε αυτό το δικαίωμα των απόδημων Ελλήνων να επεκταθεί και στις Εθνικές Εκλογές.
Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, θα αποτελέσει δείγμα πολιτικής ωριμότητας και απόδειξη ότι σε θέματα Δημοκρατίας, εκείνα που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
H τροπολογία αφορά μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού καθώς στο άρθρο 51, παράγραφο 4 του Συντάγματος υπό τον τίτλο «Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα», γίνεται ρητή πρόβλεψη μόνο για τους εκτός επικρατείας εκλογείς. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα εξής:
“Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής στην Επιτροπή της Βουλής για την επιστολική ψήφο. Τώρα που η Κυβέρνηση πρότεινε να ισχύει για τους Έλληνες του εξωτερικού ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ και στις εθνικές εκλογές, δεν λένε όχι μόνο για αυτό, αλλά αλλάζουν και τη στάση τους για τις Ευρωεκλογές.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακόμη μια φορά κοροϊδεύουν με τη στάση τους, τους ομογενείς του εξωτερικού μη διευκολύνοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές στις οποίες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής αφού είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δείχνοντας το πραγματικό τους ενδιαφέρον για το αν θέλουν να υπάρχει συμμετοχή στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Ο λαός ξέρει και κρίνει αντικειμενικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.