Θα έρθουν οι υποψήφιοι σε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση (debate);

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλής, έμπορος – αυτοαπασχολούμενος , υποψήφιος Μαγνησίας ΜέΡΑ25

Μια εβδομάδα μένει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και το ζητούμενο για μια προεκλογική περίοδο πάνω στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων παραμένει επίδικο, γιατί έως τώρα δεν έχει γίνει.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε επανειλημμένως εκφράσει τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας και ίσως είμαστε οι μοναδικοί. Επίσης όμως έχουμε καταθέσει πρόταση για να γίνει ανοικτή δημόσια συζήτηση (debate) με όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από κάθε ψηφοδέλτιο που υπάρχει περίπτωση να εκπροσωπήσουν το νομό Μαγνησίας στη Βουλή. Τα πρόσωπα αυτά μπορούν να είναι τα εξής:

· Τριαντόπουλος Χρήστος ή Μακρή Ζέτα(ΝΔ)

· Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος ή Παπανάτσιου Κατερίνα (ΣΥΡΙΖΑ)

· Τσιμπανάκος Δημήτρης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ)

· Μεταξάς Βασίλης (ΚΚΕ)

· Αγραφιώτης Άγγελος (Ελληνική Λύση)

· Σκουργιά Ελένη (ΝΙΚΗ)

· Πατσιαντάς Μαργαρίτης (Πλεύση Ελευθερίας)

· Κανελλής Δημήτρης (ΜέΡΑ25)

Προς το παρόν ο μόνος που έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε μια τέτοια συζήτηση είναι ο κύριος Τσιμπανάκος. Επίσης θεωρούμε αυτονόητο ότι κι ο κ. Μεταξάς Βασίλης του ΚΚΕ δεν θα είναι αρνητικός σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Τα θέματα που θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση είναι προφανώς η οικονομία, η ακρίβεια, η φορολογία, η εκπαίδευση αλλά και η υγεία, καθώς επίσης και η μεταναστευτική πολιτική κ.α. Είναι σημαντικό όμως να τεθούν και τοπικά «καυτά» ζητήματα για το νομό και την πόλη μας, όπως αερορύπανση και καύση σκουπιδιών, LNG, ελλείψεις στο Νοσοκομείο του Βόλου και στο ΕΚΑΒ, ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πήλιο, ΟΣΕ, ιδιωτικοποίηση λιμανιού κ.α.

Προτείνουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε μια τέτοια ανοικτή δημόσια συζήτηση (debate), παρουσία δημοσιογράφων αλλά κυρίως πολιτών, για την Παρασκευή 23/06/2023, την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές που επιτρέπεται βάση νόμου να γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις

Άποψή μου είναι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες/οι υποψήφιες/οι, τουλάχιστον όσες και όσοι θεωρούν ότι έχουν θέσεις κι απόψεις να εκφράσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.