Το Διακύβευμα των Εκλογών

????????????????????????????????????
Του Απόστολου Γεωργίου Φούρναρη, υποψήφιου Βουλευτή «Ένωση Κεντρώων»*

Ο κύβος ερρίφθη και βρισκόμαστε πλέον και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Η συγκυρία είναι ιστορικής σημασίας:
Η κυβέρνηση θριαμβολογεί για βελτίωση της οικονομίας βασίζοντας το σε πλασματικούς δείκτες και μεταφορά των κόκκινων δανείων σε fundsτου εξωτερικού που απειλούν να αφήσουν χωρίς σπίτι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Μιλά για θεαματική δήθεν αύξηση των μισθών ενώ ταυτόχρονα, από την μία, αυτή ήταν μικρότερη του πληθωρισμού, και, από την άλλη, τα νοικοκυριά στηρίζονται με «καλάθια», επιδόματα και προεκλογικές επιδοτήσεις. Μιλά για δικαιοσύνη σε ένα κράτος που η αστυνομία τρομοκρατεί τον πολίτη και διαλύει βίαια και αναίτια ειρηνικές διαδηλώσεις και που το ένα σκάνδαλο διαδέχτηκε το άλλο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει υποκριτικά την κυβέρνηση, ξεχνώντας επιδεικτικά τις κλειστές τράπεζες, την αποτυχημένη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, την σκληρή υποταγή και υποθήκη της Ελλάδας λόγω αυτού, τα «GoBack, madamMerckel» και τα νταούλια, τις Πρέσπες και φυσικά το ΟΧΙ που έγινε ναι.
Το ΠΑΣΟΚ μας κάλεσε σήμερα μέσω του αρχηγού του να βοηθήσουμε να επανιδρυθεί το «ιστορικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» το οποίο τώρα μας είπε πως παραδέχτηκε τα λάθη του, άλλαξε και θέλει να βοηθήσει. Ξεχνά ότι το πελατειακό κράτοςκαι η σπατάλη του ευρωπαϊκού χρήματος σε παροχές αντί υποδομών ήταν δημιούργημα και εφεύρεση του και κατά κύριο λόγο υπεύθυνα για την κατάσταση που βιώνουμε από το πρώτο μνημόνιο όλοι μας. Ξεχνά το χρηματιστήριο, ξεχνά την διάλυση των ολυμπιακών υποδομών, ξεχνά το Καστελόριζο.
Ο ελληνικός λαός όμως κύριοι δεν ξεχνά. Η Ένωση Κεντρώων όμως δεν ξεχνά.
Στην Ένωση Κεντρώων θέλουμε να εφαρμοστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει την γη των αγροτών και την πρώτη κατοικία των Ελλήνων από τα funds.
Θέλουμε να δούμε αναδιανομή πόρων που θα υποστηρίξει πραγματικά την ανάπτυξη.
Θέλουμε να κοπούν οι μισθολογικές δαπάνες διπλών και τριπλών συντάξεων και έτσι να χρηματοδοτηθούν μόνιμες αυξήσεις σε αυτούς που πραγματικά τις χρειάζονται αρχικά.
Όντας ένα κόμμα με τα πιο καθαρά οικονομικά όλων, θέλουμε να δούμε τα μεγάλα κόμματα με χρέη σχεδόν 800δις, επιτέλους να πληρώσουν.
Θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις που δεν χρησιμοποιούν εξοπλισμό της δεκαετίας του ’70. Θέλουμε ένα πολίτη που δεν γυρνά την πλάτη του στην πολιτική και που μας εμπιστεύεται.
Θέλουμε δυνατό, δημόσιο και δωρεάν για τους πολίτες σύστημα υγείας, πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο. Θέλουμε υποδομές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές.
Θέλουμε απλή αναλογική και συχνά δημοψηφίσματα, κυβερνήσεις συνεργασίας, ισονομία και ισότητα ευκαιριών.
Θέλουμε αληθινή Δημοκρατία. Θέλουμε Δομικές αλλαγές. Θέλουμε Πολιτική Ηθική.
Για τα 3 μεγάλα κόμματα που κατάφεραν να κάνουν το παράλογο λογικό και το λογικό παράλογο, αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Για εμάς είναι αυτονόητα και δεσμευόμαστε να παλέψουμε για αυτά.
Σε αυτές τις εκλογές, το διακύβευμα είναι η συμμετοχή σε αυτές. Το παλιό πολιτικό σύστημα δοκιμάστηκε ξανά και ξανά και απέτυχε παταγωδώς. Ήρθε η ώρα για το νέο, για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική για να κάνουν καριέρα και παρόλα αυτά προτίθενται να αφήσουν την καριέρα τους για να προσφέρουν, και με τιμιότητα, αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης να τιμήσουν την ψήφο του λαού.
Η Ένωση Κεντρώων είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει φωνή σε αυτούς που νοιώθουν πως την έχασαν και να παλέψει για το αυτονόητο μέσα στην Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα με σχέδιο, πρόγραμμα και ικανότατα στελέχη, αλλά και Πρόεδρο έναν πολιτικό καθαρό, τίμιο, ειλικρινή, συνεπή και μακριά από την διαπλοκή. Ήρθε η ώρα η Ένωση Κεντρώων να μπει και πάλι στην Βουλή και να παλέψει για όλους τους Έλληνες.
Δηλώνω παρών σε αυτήν την ιστορική συγκυρία της αλλαγής του παλαιού με του νέου και δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

*Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας (RoehamptonUniversity, UniversityofEssex)
Ψυχοδυναμικός Ψυχοθεραπευτής

Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Μαγνησίας ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Facebook: Απόστολος Γεώργιος Φούρναρης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.