Γ’ Εθνική: O απόηχος της 28ης αγωνιστικής

Ρήγας Φεραίος και Πύρασος ηττήθηκαν στην 28η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής από αντιπάλους που “καίγονταν” για βαθμούς. Η ομάδα του Βελεστίνου έχασε 3-0 εντός έδρας από τα Τρίκαλα που διεκδικούν τον τίτλο, αυτή της Ν. Αγχιάλου με 2-0 στην Αγιά που παλεύει για την παραμονή.

Ο Ρήγας Φεραίος
Δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση ο Ρήγας Φεραίος στον ΑΟ Τρίκαλα. Η φιλοξενούμενη χθες στο γήπεδο του Βελεστίνου ομάδα μπήκε από την αρχή καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετέτρεψε το ματς σε εύκολη διαδικασία για ακόμη ένα τρίποντο, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λόρι Κέρι που σημείωσε δύο γκολ, έδωσε την ασίστ για το πρώτο και γενικότερα, είχε εξαιρετική παρουσία. Ήταν η τρίτη φετινή νίκη των Τρικάλων επί του Ρήγα καθώς είχαν προηγηθεί δύο στα Τρίκαλα για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι “κυανόλευκοι” του Λάκη Μπακάλη συμπλήρωσαν πεντάδα αγώνων χωρίς νίκη, διατηρήθηκαν όμως στην 6η θέση της κατάταξης και πλέον, την ερχόμενη εβδομάδα πηγαίνουν στην έδρα του πρωτοπόρου Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Ο Πύρασος
Είχε ξεμάθει στις εκτός έδρας ήττες ο Πύρασος αφού χθες υπέστη μόλις τη δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα και η προηγούμενη καταγράφηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Το εντυπωσιακό σερί κράτησε επτά μήνες για τους νεοφώτιστους και για να σπάσει, έβαλε το …πόδι του ένας πρώην “κυανόλευκος” παίκτης. Ο Ηλίας Γκίκα που μέχρι τον Ιανουάριο έπαιζε στον Πύρασο, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Δωτιέα νωρίς στο ματς. Ο σύλλογος της Αγιάς έγινε φέτος ο κακός δαίμονας του Πυράσου, αφού τον απέκλεισε στο Κύπελλο και τον κέρδισε μέσα-έξω στο πρωτάθλημα. Ήταν η δεύτερη ήττα στο β’ γύρο για την ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου και η πρώτη μετά από πέντε αγωνιστικές. Ακολουθεί τρίποντο άνευ αγώνος στην 29η αγωνιστική και το φινάλε θα βρει τους Αγχιαλίτες να ταξιδεύουν στη Φιλιππιάδα στις 17 του μηνός.

Η μάχη της κορυφής και της ουράς
Ο τίτλος θα κριθεί εκτός απροόπτου στο φινάλε. Ο Καραϊσκάκης νίκησε χθες στη Νεοκαισάρεια και διατήρησε το +2 από τα Τρίκαλα. Η ομάδα της Άρτας παίζει στην έδρα της τα δύο επόμενα ματς, πρώτα με τον Ρήγα Φεραίο και έπειτα με τα Τρίκαλα στο μεγάλο ντέρμπι. Χρειάζεται 4 βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλήτρια του ομίλου, ενώ τα Τρίκαλα θέλουν νίκη στην Κοζάνη αλλά και νίκη στον Καραϊσκάκη ώστε να αλλάξουν κατηγορία.
Όσον αφορά στην παραμονή, το μεγάλο ματς θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Αγιά και είναι ανάμεσα στον 11ο Δωτιέα Αγιάς που έχει 41 βαθμούς και την 12η Αναγέννηση Άρτας που έχει 38. Σε περίπτωση νίκης της ομάδας του νομού Λάρισας, υποβιβάζεται αυτή της Άρτας, αλλιώς θα παιχθεί η θέση στο φινάλε όταν ο Δωτιέας πάει στο Μαρτίνο, ενώ η Άρτα θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο. Δεν έχουν σιγουρευτεί ακόμη ο Οικονόμος με 43 πόντους και ο Εθνικός Φιλιππιάδας με 42.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.