«Δεν κατανοώ την καταστροφολογία»

Για ακόμη μία φορά, ο Ανδρέας Πάτσης εξέφρασε την πίστη του ότι η Νίκη Βόλου θα πετύχει το στόχο της και θα είναι στο στερέωμα των σούπερ ομάδων της Ελλάδος για πολλά χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο πρόεδρος της Νίκης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, έβαλε κατά όσων δημιουργούν καταστροφολογία λέγοντας ότι βρισκόμαστε μόλις στην 5η από τις συνολικά 34 αγωνιστικές, χαρακτήρισε ως ένα από τα ποιοτικότερα και καλύτερα το φετινό ρόστερ, ενώ επίσης μίλησε για θέματα οικονομικής φύσης. Αναλυτικά, η τοποθέτηση και οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

“Ο κόσμος βρίσκεται αδίκως σε αναστάτωση. Μία ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που τα πράγματα μεταβάλλονται καθημερινά, δεν αλλάζει όμως ο αρχικός σχεδιασμός.Μετά από 48 χρόνια και μέσα σε διάρκεια 2,5 ετών από την έλευσή μου στην ομάδα, πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει. Μέσα από αντίξοες συνθήκες, όχι τόσο αγωνιστικές αλλά κυρίως τις διοικητικές. Πρώτο μας μέλημα πέρα της ανταγωνιστικής ομάδας, η εξυγίανση και η βιωσιμότητα της ομάδος αυτής. Περνούσε και περνάει μέσα από την κατάκτηση της θέσεως στη Σούπερ Λιγκ που με τα έσοδα βοηθάει να γίνει πιο γρήγορα η εξυγίανση.

Στις 5 Ιουνίου είχαμε τη στέρηση αδειοδότησης που μας δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά στο πως θα χτίσουμε το ρόστερ αλλά παράλληλα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί κάτι καλύτερο μακροπρόθεσμα όσον αφορά στο θέμα των παικτών. Κάναμε την αδυναμία, δύναμη. Το ποιο εύκολο θα ήταν να αρχίσουμε να καταγγέλλουμε όσους στέρησαν το δικαίωμα από εμάς να αγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργήσαμε ένα ρόστερ που είναι το πιο ταλαντούχο και το πιο ποιοτικό. Τη δυναμική αυτή που έχουν οι 26 ποδοσφαιριστές, θα την αποδείξουν μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Μια καινούργια ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με σχεδιασμό τριετίας που αφορά την εξέλιξη της ΠΑΕ και των υποδομών της.

Όταν έγινε η κλήρωση, είχατε πει ότι οι πέντε πρώτες αγωνιστικές θα είναι δύσκολες. Ατυχώς αυτό επαληθεύτηκε. Αυτό έγινε χιονοστιβάδα με χαρακτηριστικά Αρμαγεδώνα. Περάσαμε στην αντίπερα όχθη. Είμαστε στην αφετηρία και έχουμε ήδη δρομολογήσει την καταστροφή. Αλίμονο αν μέσα στη δυσκολία, μπαίνουμε στη λογική μιζέριας, απόγνωσης, πανικού, τρικυμίας εν των κρανίω. Αν μπούμε και εμείς σε αυτή τη λογική, τότε δεν υπάρχει συνέχεια, δεν υπάρχει μέλλον. Δεν είναι μη αναστρέψιμο, ούτε και καταστροφικό. Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη παρουσία στη Σούπερ Λιγκ, άλλες με άλλα ρόστερ και η απόσταση που μας χωρίζει δεν είναι ούτε μισός αγώνας.
Η διαφορά είναι ένας με δύο αγώνες. Η ομάδα μας έπαιξε τα μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας και δεν έχουμε παίξει με αυτές τις ομάδες. Άρα προς τι αυτός ο κακός χαμός; Δεν μπορώ να αντιληφθώ προς τι όλη αυτή η δαιμονολογία, η καταστροφολογία, ο ένας να προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, μειώνοντας το ειδικό βάρος της ομάδος μας.

Για ποιο λόγο η καταστροφολογία πρέπει να ακουμπά μόνο τη δική μας ομάδα; Για ποιο λόγο πρέπει να δημιουργείται μία κατάσταση πανικού και κρίσης που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Μήπως γιατί η κρίση αυτή αποπροσανατολίζεται; Μήπως για να περάσει μέσα στη διοίκηση, στον προπονητή και τους παίκτες; Δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιοι είναι οι πυρήνες που εκπορεύουν τέτοιες πολιτικές με μόνο λόγο τη δημιουργία αναστάτωσης. Η ομάδα έχει χαράξει το δρόμο της. Έχουμε πορεία σταθερή κι αταλάντευτη που θα περάσει από κλυδωνισμούς, που έχει βρει το δρόμο της και ξέρει τον προορισμό της.
Ο σχεδιασμός για τα επόμενα τρία χρόνια υλοποιείται μέρα με τη μέρα. Φέτος είναι μια καταπληκτική χρονιά από όλες; Τις απόψεις, είμαστε στην αφετηρία και ξέρουμε το τέλος. Και δεν είναι αυτό που θα ήθελαν πάρα πολλοί για την ομάδα. Ουδέποτε φοβήθηκα τίποτα και κανένα. Ό,τι έχω πει, έχει γίνει. Αγαπώ αυτό που κάνω και ξέρω ποια είναι η πορεία του. Η δουλειά μου είναι όταν κάποια πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελα, να κρατάω γερά αυτή την ομάδα και να χαράζω την πορεία της. Η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Όταν δουλεύεις κι έχεις σχέδιο, είσαι έντιμος και συνεπής, όλα γίνονται. Αν ο κόσμος απογοητεύτηκε, εμάς ούτε τα ακούμε ούτε τα βλέπουμε. Ξέρουμε ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε για άλλη μία χρονιά».

Για τη βοήθεια από πλευράς κόσμου με τα διαρκείας και παρουσία στο γήπεδο: «Το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι για την πορεία της ομάδας. Τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά να τα αξιολογήσω και δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία».

Για την καταστροφολογία: «Υπάρχει μία μερίδα φιλάθλων που δεν ξέρω εάν είναι φίλαθλοι πραγματικοί, που προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνηέντως από την πρώτη ημέρα ένα πρόβλημα, είτε αφορά τους παίκτες, είτε τους προπονητές, είτε τη διοίκηση. Η αρνητικότητα έχει πολλαπλασιαστικές κινήσεις στην κοινωνία και δημιουργεί μία άποψη, δημιουργεί καταστροφολογία, σαν το τσουνάμι που εξαπλώνεται. Αυτό γίνεται με μόνο λόγο να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγιή πορεία της ομάδας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Δημόσιο, τα χρέη του παρελθόντος τα έχουμε διακανονίσει με συνέπεια. Η ομάδα θα είναι για πολλά χρόνια στο στερέωμα των σούπερ ομάδων της Ελλάδος. Τι θέλανε οι φίλαθλοι; Να πάμε στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα και να ρίξουμε πέντε γκολ; Ζούνε ονειρώξεις; Ο προβληματισμός είναι όταν στο καλημέρα δημιουργείται όλο αυτό, θα ήθελα να ξέρω εάν είναι σκόπιμο, βλακώδες, δόλιο ή αγάπη κι εμπιστοσύνη στην ομάδα. Θεωρώ ότι ο κόσμος της Νίκης οφείλει για τον εαυτό του και την ιστορία της ομάδας να ζήσει αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή, η Νίκη Βόλου για το 2014-15 είναι στη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος το περίμενε και το ήθελε και θα πρέπει να το βιώσει μέχρι τέλους και το τέλος θα είναι αντάξιο της ιστορίας της ομάδας. Δεν μπορεί να μην χαίρονται αυτό το μεγαλειώδες επίτευγμα οι φίλαθλοι. Πορευόσασταν τόσα χρόνια με τις φωτογραφίες και σήμερα υπάρχει μια πραγματικότητα. Γενιές φιλάθλων δεν έζησαν ποτέ τη Νίκη στην Σούπερ Λιγκ και σήμερα η ομάδα είναι σε αυτή την κατηγορία. Έχασες από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Απαντάς ότι η ομάδα παίζει Σούπερ Λίγκα. Άσε τι θα γίνει το Μάιο. Για πες μας με ποιον παίζεις την επόμενη εβδομάδα και ποιον παίζεις εσύ. Ασχολούμαστε με το παρελθόν που πέρασε, το μέλλον που είναι αόρατο, αλλά όχι το παρόν”.

“Έχουμε το πιο ποιοτικό κι ολοκληρωμένο ρόστερ”
Υπεραμύνθηκε των επιλογών του όσον αφορά στο ρόστερ ο Ανδρέας Πάτσης λέγοντας: “Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε από το πιο ποιοτικό κι ολοκληρωμένο ρόστερ, που η ποιότητα των παικτών, ο αθλητικός χαρακτήρας και η φιλοδοξία τους με γεννούν πολλά αισθήματα αισιοδοξίας. Τι τους λείπει; Η αυτοπεποίθηση που μπορεί να αναδείξει το ταλέντο, δεν με φοβίζει αγωνιστικά η ομάδα. Η μαγιά υπάρχει και έρχεται ο προπονητής να απλώσει την ποιότητα στους αγωνιστικούς χώρους. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτούς τους παίκτες, θέλω να δείξουν το ταλέντο που έχουν και εκεί χρειάζεται ο προπονητής, δεν έγινε αυτό με τον Φλουτ.

Για το γεγονός ότι δεν ζήτησε εισιτήρια για τη Λεωφόρο, ήταν αποκαλυπτικός: “Ήταν μια προσωπική μου απόφαση να μην ζητήσω εισιτήρια για τρεις λόγους. Όταν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ξαφνικά εμφανίζεται ένα μπλογκ με μόνο στόχο το πρόσωπο το δικό μου, που όλοι ξέρουν ποιοι το φτιάξαν και το γράφουν και όταν ο πρόεδρος των οργανωμένων το αναπαράγει μέσω των σελίδων κοινωνικών δικτύωσης, υπάρχει ένα πρόβλημα. Άλλο να κάνεις κριτική, να έχεις άποψη κι άλλο να αναπαράγεις σχόλια που είναι ευθείες βολές κατά του προέδρου και της ομάδος. Δημιουργήθηκε ένα μείζον πρόβλημα.
Δεύτερον, δεν μπορείς να λες ότι υποστηρίζω μια ομάδα, αλλά στο γήπεδό εδώ να της γυρνάς την πλάτη. Στον αγώνα με τον Εργοτέλη δεν μπορείς να βρίζεις τους παίκτες, να φεύγεις από το γήπεδο. Δεν είναι πάω στη Λεωφόρο να τραβήξω φωτογραφίες. Όποιος συντάσσεται με την ομάδα, την υποστηρίζει στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Σαν ΠΑΕ ξεκαθάρισα ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα ζητάω εισιτήρια εκτός έδρας”

Για τα φετινά έσοδα, είπε: “Τα έσοδά μας είναι 1.050.000 από τα τηλεοπτικά που θα μειωθούν γιατί έχουμε την Κ15. Επίσης παίρνουμε 10.000 ευρώ για κάθε πόντο που κερδίζουμε. Το ποσό για τη φανέλα δεν υπερβαίνει τα 200.000 για κάθε χρόνο. Έτσι, τα έσοδα είναι 1.200.000 ευρώ συν τους πόντους συν τα εισιτήρια. Με βάση το μπάτζετ και τα χρέη, ερχόμαστε οριακά. Οι βαθμοί είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά”.

Κλείνοντας πρόσθεσε πως “η διαφορά στα εισιτήρια από τα ματς με Ατρόμητο και με Εργοτέλη ήταν 1600 κάτω. Ο κόσμος απογοητεύτηκε και δεν έρχεται στο γήπεδο”.

Ρεπορτάζ: Φώτης Γαλούσης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.