Ζωντανή για πρόκριση μόνο με νίκη απόψε η εθνική μας ομάδα

Η Εθνική U18 μπαίνει στη «μάχη» της β’ φάσης του Eurobasket του Βόλου, έχοντας μεταφέρει δυο ήττες στο νέο όμιλο. Έτσι, η επίδειξη αντανακλαστικών και η νίκη στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ιταλία (27/7, 21:15, ΕΡΤ2) κρίνεται απαραίτητη.

Οι διαιτητές δεν είδαν πεντακάθαρο φάουλ στον Σκουλίδα, ενώ προηγουμένως οι διεθνείς είχαν «αυτοκτονήσει» και η Ελλάδα υπέστη την ήττα από τη Βοσνία. Μια ήττα που μεταφέρεται και στη β’ φάση και καθιστά το έργο της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου εξαιρετικά δύσκολο.
Το εναρκτήριο παιχνίδι με την Ιταλία δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να βάλει από κάτω στη βαθμολογία την αντίπαλό της, η οποία μπαίνει με μία νίκη στη β’ φάση. Αν η Εθνική ομάδα τα καταφέρει, θα παραμείνει ζωντανή και θα έχει κάνει το πρώτο βήμα ώστε να έχει ελπίδες να βρεθεί στην πρωτη τετράδα του ομίλου. Ωστόσο, θα απαιτείται τουλάχιστον ακόμη μια νίκη για να υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η Ελλάδα επιθυμεί από τους στυλοβάτες της (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος) να εμφανιστούν βελτιωμένοι καθώς και να πάρει πόντους από τους γκαρντ, οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί στην α’ φάση.
Απέναντι στην ελληνική ομάδα, οι Ιταλοί που υπέστησαν μόνο μία ήττα στην α’ φάση και αυτή από τους αήττητους Τούρκους στον πόντο (48-49). Κορυφαίοι παίκτες της μέχρι τώρα στο τουρνουά οι Λορένζο Καρότι (10 π., 2,3 ριμπ.) και Λούκα Κεσάνα (8,3 π., 5,3 ριμπ., 2,7 ασ.).
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παραδέχθηκε πως η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά έδωσε το… σύνθημα για την αντεπίθεση: «Όλα μπορούν να ανατραπούν αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με την Ιταλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας, να γίνουμε πιο γρήγοροι και να έχουμε πιο σωστές επιλογές στην επίθεση και πιο καθαρό μυαλό, ώστε να εκτελούμε κατά γράμμα αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Ο όμιλος της β’ φάσης:
Λιθουανία 4
Τουρκία 4
Ιταλία 3
Βοσνία3
Ελλάδα 2
Ρωσία 2

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (27/7):
Ρωσία-Λιθουανία 19:00
Βοσνία-Τουρκία 21:15
Ελλάδα-Ιταλία 21:15/ΕΡΤ2

Όλο το πρόγραμμα της Εθνικής στην β’ φάση:
Ελλάδα-Ιταλία (27/7, 21:15)
Ελλάδα-Τουρκία (28/7, 21:15)
Ελλάδα-Ρωσία (29/7, 21:15)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.