Μητσοτάκης για τελικό Κυπέλλου: «Εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «ΕΡΤ» μίλησε για το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, ενώ επισήμανε πως η διεξαγωγή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί ευθύνη της ΕΠΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην «ΕΡΤ» αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν με σκοπό την εξάλειψη της οπαδικής βίας και τις βαριές τιμωρίες που υπάρχουν, με τον πρωθυπουργό της χώρας μάλιστα να ξεκαθαρίζει πως η ΕΠΟ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την οργάνωση και διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος επισήμανε ότι εάν η κυβέρνηση είχε ρόλο, τότε θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους και των δύο ομάδων, ότι θα συμβεί δηλαδή στο Conference League και στον τελικό της «OPAP Arena».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Να δούμε πού ήμασταν πριν από ένα ή δύο χρόνια. Υπήρχε έντονο πρόβλημα βίας στα γήπεδα και εντός και εκτός γηπέδου.

Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, θυμάστε την κριτική που μας ασκήθηκε και από φιλάθλους, επειδή κλείσαμε τα γήπεδα μέχρι να λειτουργήσουν οι κάμερες και να λειτουργήσει καλύτερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο με απόλυτη ταυτοποίηση.

Μέχρι σήμερα, χρειάζεται προσοχή, γιατί μένει ακόμη μία αγωνιστική και το πρωτάθλημα θα κριθεί αύριο, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Μοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα, μπορεί ο οικογενειάρχης να πάρει τα παιδιά του στο γήπεδο και αυτό έγινε, όχι μόνο γιατί βάλαμε το πλαίσιο παρακολούθησης.

Οι αυτοματοποιημένες ποινές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και επέμενα σε αυτό. Πέφτει κροτίδα, αυτόματη τιμωρία, ξαναπέφτει, διπλασιασμός της ποινής. Χωρίς πολύ δράμα, χωρίς συζητήσεις. Ναι, παρεμβαίνουμε σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ταυτόχρονα μετά την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, έγινε μία συστηματική δουλειά από την αστυνομία, η οποία έγινε με εχεμύθεια και με υψηλό βαθμό τεκμηρίωσης, με πλούσιο ανακριτικό υλικό, για μία οργανωμένη συμμορία, η οποία ασκούσε συστηματικά βία.

Θα αποδοθούν ευθύνες και θα καταδικαστούν άνθρωποι πιστεύω, δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη, αλλά βλέπω ένα πλούσιο υλικό και πολύ τεκμηριωμένο, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και την αυστηρότητα που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει γι’ αυτά τα περιστατικά.

Για τον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση σε αυτό. Ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των ομάδων, εμείς θα διασφαλίζαμε την ασφαλή τέλεση του τελικού και με φιλάθλους.

Όπως το κάνουμε και με τον τελικό του Conference League. Είναι μία επιχείρηση που έχει τις προκλήσεις της, αλλά έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, σε συντονισμό με την UEFA, γιατί όταν διοργανώνει μία χώρα τέτοια διοργάνωση υπάρχουν και πρωτόκολλα.

Και θα το πω γιατί με ενόχλησε, το επίπεδο του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης, μία ανάρτηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, γιατί ορίστηκε βάσει πρωτοκόλλου της UEFA, ένα νοσοκομείο αναφοράς, ο “Ευαγγελισμός” ως το νοσοκομείο για την περίπτωση που οι επίσημοι χρειαστούν περίθαλψη. Γίνεται σε κάθε αγώνα, γιατί έτσι ορίζει το πρωτόκολλο.

Πάνω σε αυτό έσπευσαν να κάνουν κάποιοι κριτικοί, ότι έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων. Έχει το ΕΣΥ τα προβλήματά του, αλλά να βάλουμε φρένο στον λαϊκισμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.