Η 11η Φεβρουαρίου να αποτελέσει την απαρχή του νέου ξεκινήματος για τη Νίκη

Παραπάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι γιορτές πέρασαν, όπως πέρασε και πολύτιμος χρόνος. Οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και των τμημάτων υποδομών έμειναν ελεύθεροι, οι νεαροί που απέμειναν συνεχίζουν τις προπονήσεις, έχει οριστεί μια διοικούσα επιτροπή που καλείται να “τρέξει” τα θέματα του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της ερασιτεχνικής Νίκης.

Ωστόσο, δεν έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις. Καμία, επαφή με τον Ανδρέα Πάτση που είναι αυτός που θα κινήσει τις διαδικασίες για την εκκαθάριση της ΠΑΕ. Με τα τωρινά δεδομένα, η Νίκη Βόλου του χρόνου πρέπει να αγωνιστεί στη Football League με -6 βαθμούς. Οι άνθρωποι του ερασιτέχνη κάνουν σχέδια για τη Γ’ Εθνική με ερασιτεχνική μορφή, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να έρθουν πρώτα σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, να συμφωνηθούν οι από κοινού νομικές ενέργειες.

Από την άλλη, δεν έχει βρεθεί το άτομο που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει μια Νίκη στη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν οικειοθελώς για να προχωρήσουν σε εκκαθάριση της ΠΑΕ και διαγραφή των χρεών, βρήκαν το χρηματοδότη που ανέλαβε τη “χορηγία” του ποδοσφαιρικού τμήματος στη μεταβατική περίοδο. Στην ΑΕΚ ήταν ο Μελισσανίδης, στη Λάρισα ο Πλεξίδας, στον Άρη αρχικά ο Γλανός και πλέον ο Κάλας. Αυτό δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής στη Νίκη Βόλου καθώς αναμένεται το τμήμα να το αναλάβει η ερασιτεχνική και όχι κάποιος επενδυτής.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα πολύ σημαντικό είναι η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του “Π. Μαγουλάς”. Η επιστροφή στη φυσική έδρα του συλλόγου είναι επιτακτική ανάγκη, όμως τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα υπολογίζονται σε ποσό που φθάνει τις 100.000 ευρώ.

Στη γενική συνέλευση του ΓΣΒ Νίκη που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 11/2, όλα αυτά τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος. Το ζητούμενο είναι να δοθούν λύσεις και κυρίως, χρήματα καθώς υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ομάδα, υπάρχει η μεγάλη βάση των φιλάθλων που στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει τη Νίκη, όμως μια ομάδα -έστω και της Γ’ Εθνικής που θα έχει την προοπτική να μετατραπεί σε ΠΑΕ-, πρέπει να διαθέτει γερό ταμείο… Η Νίκη Βόλου δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να …γεννηθεί από τις στάχτες της, να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και υγιές και η 11η Φεβρουαρίου θα αποτελέσει την απαρχή του νέου ξεκινήματος.

Πάνω απ’ όλα η Νίκη Βόλου
Θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Ιωνία και τα νικιώτικα στέκια καθώς η γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής Νίκης συμπίπτει με το ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό Πειραιώς και ΑΕΚ. Μάλιστα, μερίδα φιλάθλων ζητάει αλλαγή της ημερομηνίας της συνέλευσης. Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για τους οπαδούς της Νίκης, η βολιώτικη ομάδα είναι πάνω από όλα. Μπορεί ο κόσμος να γύρισε την πλάτη φέτος στον Ανδρέα Πάτση και την ομάδα λόγω των λανθασμένων κινήσεων του μεγαλομετόχου, όμως τώρα πρέπει να δηλώσει “παρών” στις επάλξεις. Δεν είναι δυνατόν για τους φίλους της Νίκης να αποτελεί προτεραιότητα ένας αγώνας κυπέλλου μεταξύ δύο αθηναϊκών ΠΑΕ και όχι η κρίσιμη γενική συνέλευση του συλλόγου του! Πάντως, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Γιάννης Ξάνθης, ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης, πως η συνέλευση θα γίνει κανονικά, την ημερομηνία που έχει καθοριστεί, εκτός αν μπορέσει να βρεθεί κάποια άλλη ημερομηνία, οπότε θα ανακοινωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.