Να απολογηθεί στους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο Μπέος

H ομάδα καταρρέει

Του Γ. Καρεκλίδη

Ο, τελών σε αργία, Δήμαρχος Βόλου δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση από κανέναν φίλαθλο του Ολυμπιακό, ότι εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ομάδα του από το 2011 και μετά, όταν άρχισαν τα προσωπικά του προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και προφυλακίστηκε, έως ότου εξελέγη Δήμαρχος Βόλου!

Για τέταρτη χρονιά εφέτος οι διοικήσεις του Ολυμπιακού χρησιμοποιώντας διάφορα σλόγκαν, όπως «τώρα ή ποτέ» απέτυχαν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των στόχων του και αποδείχθηκαν αναξιόπιστες προς τους φιλάθλους. Η σκιά του Μπέου όλα αυτά τα χρόνια των αποτυχιών ήταν εμφανής, πάντα ως “φίλαθλου” παρότι ορισμένοι Βολιώτες «μάτωσαν» οικονομικά όπως οι κ.κ. Καραγιάννης, Τόρης και Βαρούτσικος. Η επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου ο οποίος αναδείχθηκε 5ος στη Σούπερ Λίγκα και μετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2011, ασφαλώς χρεώνεται στον Αχ. Μπέο, αλλά από τότε έχει να δει «άσπρη μέρα».

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στη Δ’ Εθνική ήταν μέγα επίτευγμα του κ. Μπέου και καταχωρείται ως μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Τον Ολυμπιακό Β. δεν τον υποβίβασε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ίδιος Μπέος με την εμμονή του να παραμείνει μέτοχος της ΠΑΕ, μαζί με τον κουμπάρο του Βασίλη Καρρά, όταν ελέγχονταν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η αδειοδότησή του Ολυμπιακού Βόλου. Η εμμονή του να μην παραδώσει τις μετοχές, σε άλλα πρόσωπα, σύνδεσαν την υπόθεση Μπέου με τον Ολυμπιακό Βόλου με αποτέλεσμα να υποστεί η ομάδα τον υποβιβασμό, χωρίς να έχει συμμετοχή στην υπόθεση Μπέου, για την οποία θα δικασθεί στις 15 Απριλίου 2016.

Ο κ. Μπέος όμως ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη να αντιστρέφει την αλήθεια και το άσπρο να το κάνει μαύρο, ενοχοποίησε το ΠΑΣΟΚ για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να στρέψει τους φιλάθλους εναντίον άλλων, επιτυγχάνοντας να τους πείσει και να τους κάνει συμμάχους του στο προσωπικό του πρόβλημα. Έχουμε προκαλέσει πολλές φορές τον ίδιο, αλλά και παράγοντες που συνεργάστηκαν μαζί του να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα ώστε να αποκατασταθεί η ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά κανείς ποτέ δεν το έπραξε. Ίσως γιατί φοβούνται την οργή των φιλάθλων. Ο Μπέος, ο άνθρωπος που έκανε το μεγαλύτερο κακό στον Ολυμπιακό Βόλου και θα έπρεπε να μην είχε πατήσει το πόδι του στην πόλη, με την προπαγάνδα των φίλων του «δημοσιογράφων» αλλά και σιωπούντων έγινε δεκτός ως ήρωας μόλις αποφυλακίστηκε. Από τότε πίστεψε ότι μπορεί συνεχώς να κοροϊδεύει τους φιλάθλους και να τους τάζει πάλι μεταγραφές, Σούπερ Λίγκα και νέα ευρωπαϊκή πορεία. Όλα όμως αποδείχτηκαν χρονιά με χρονιά ότι ήταν κοινώς «φούμαρα» και τότε στον απόηχο της αλαζονείας του καλλιεργήθηκε η μεγάλη ιδέα να γίνει Δήμαρχος Βόλου, ώστε να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού με ενθουσιασμό στήριξε την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου να γίνει Δήμαρχος Βόλου και ο στόχος επετεύχθη. Για ακόμη μια φορά όμως απεδείχθη ότι το όνειρο του Μπέου να γίνει Δήμαρχος της πόλης, μπορεί να έγινε πραγματικότητα αλλά στην προσπάθειά του να ελέγχει τα πάντα, το όνειρο των φίλων του Ολυμπιακού να δουν την αγαπημένη τους ομάδας στη Σούπερ Λίγκα έγινε εφιάλτης.

Ο Αχιλλέας Μπέος από το καλοκαίρι άρχισε να «ζυμώνει» την κοινωνία με το νέο σχέδιό του, να διαλύσει τον Ολυμπιακό και να δημιουργήσει μια νέα υπερομάδα (δηλώσεις Μπέου – Βαρούτσικου). Τα νέα σχέδιά του βρήκαν αντιστάσεις και τελικά διόρισε μια νέα διοίκηση στην ΠΑΕ με αποκλειστικά δικούς του ανθρώπους, ζητώντας να συνεισφέρουν επιχειρηματίες του Βόλου με το ποσό όπως λέγεται των 400.000 ευρώ (ο Μπέος δεν γνωρίζουμε αν έβαλε έστω ένα ευρώ). Το σχέδιό του όπως αποκαλύφθηκε τώρα, δεν ήταν να οδηγηθεί ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ, αλλά να υποβιβαστεί στην Γ΄Εθνική.

Το σχέδιο Μπέου ίσως να έχει και συνέχεια και ίσως να φθάσει στην διάλυση της ΠΑΕ, ώστε να πορευθεί ίσως με καινούριο ΑΦΜ και νέα ονομασία. Ήδη στο οπαδικό blog Volos Fans ασκείται έντονη κριτική από δεκάδες φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι όντας δυσαρεστημένοι υποστηρίζουν ότι για μια ακόμη χρονιά τους κορόιδεψε, «φωτογραφίζοντας» τον Αχιλλέα Μπέο, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια. Κάποιοι οπαδοί μάλιστα ζητούν «Λευτεριά στην ομάδα μας».

Άραγε αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί ο Αχιλλέας Μπέος στους φίλους του Ολυμπιακού που του καταμαρτυρούν «εγκλήματα» σε βάρος της ομάδας;
Δεν πρέπει να απολογηθεί σε αυτούς τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού Βόλου που τον ψήφισαν και τον ανέδειξαν Δήμαρχο Βόλου για να βοηθήσει την ομάδα τους και να διαπρέψει στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τώρα την βλέπουν με τις δικές του επιλογές να κατρακυλά;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.