Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Ελλάδος!

Επιβλήθηκε με 68-58 επί της Λιθουανίας και αντιμετωπίζει την Τουρκία

Η εθνική μας ομάδα δεν θα μπορούσε να απογοητεύσει αυτό τον καταπληκτικό κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό της Νέας Ιωνίας!!! Σε δραματικό παιχνίδι, κέρδισε 68-58 τη Λιθουανία και αύριο το βράδυ θα επιδιώξει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αντιμετωπίζοντας στον τελικό την Τουρκία. Σίγουρο μετάλλιο για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που με τέτοιο κόσμο, δεν χάνει…

Στην α’ περίοδο, ο Γιώργος Παπαγιάννης σημείωσε τους τέσσερις πρώτους πόντους της εθνικής μας ομάδας, αλλά οι Λιθουανοί μείωσαν με τρίποντο του Κουλμπόκα που απάντησε αμέσως ο Λούντζης. Το πρώτο δίποντο του Χαραλαμπόπουλου εκτόξευσε τη διαφορά στο +8 (11-3) στα μισά του δεκαλέπτου, με την Ελλάδα να κάνει καλό ξεκίνημα που δεν είχε όμως συνέχεια καθώς οι Λιθουανοί προσπέρασαν με εννιά αναπάντητους πόντους. Το δεκάλεπτο έκλεισε 14-12 με τρίποντο του Διονύση Σκουλίδα λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Στη συνέχεια το ματς κύλησε πόντο-πόντο, με τη Λιθουανία να περνάει μπροστά με σουτ του Πιλάουσκας εκτός γραμμής 6.75, πριν ευστοχήσει ο αρχηγός Χαραλαμπόπουλος σε δύο βολές. Μεγάλη αστοχία από τους διεθνείς μας παίκτες, αλλά ο Σκουλίδας είχε τις λύσεις, με δικό του τρίποντο 24-22 στο 16ο μας λεπτό. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την εθνική να διατηρεί μικρό προβάδισμα δύο πόντων, 29-27.
Στο ημίχρονο, η εθνική είχε 7/12 βολές, 5/18 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 24 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, ενώ από την άλλη, οι αντίπαλοι 4/8 βολές, 7/21 δίποντα, 3/9 τρίποντα, ίδια ριμπάουντ και 9 ασίστ. Είναι αξιοσημείωτο ότι για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου μόνο δύο πόντοι επιτεύχθησαν από παίκτη που δεν ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, ενώ αντιθέτως για τη Λιθουανία δέκα πόντους είχαν οι αρχικοί του Στομπέργκας και δεκαεπτά αυτοί που μπήκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στη γ’ περίοδο, ο Χαραλαμπόπουλος πέτυχε τους τέσσερις πόντους στο ξεκίνημα, ο Μπελιάουσκας με τρίποντο έκανε το 33-37, αλλά η απάντηση από τον Νίκο Δίπλατο ξεσήκωσε τον κόσμο στην κερκίδα, 36-37 στο 25′ και 42-39 στο 27′ με μία εύστοχη βολή του Παπαγιάννη και κοντινό δίποντο του Λούντζη. Το σερί συνεχίστηκε (12-2) και η εθνική μας πήρε προβάδισμα έξι πόντων, αλλά οι Λιθουανοί σκόραραν δύο καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα, μειώνοντας σε 45-43 στο 30ό λεπτό.
Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος πέτυχαν τέσσερις γρήγορους πόντους αλλά ο Μπελιάουσκας με τρίποντο και δίποντο, έφερε το ματς σε απόσταση ενός πόντου, πριν ο Βασίλης Μουράτος «εκτελέσει» έξω από τα 6.75, για να τον μιμηθεί ο Δίπλαρος στην αμέσως επόμενη φάση της εθνικής μας. Το σκορ διαμορφώθηκε 57-51 πέντε λεπτά πριν τη λήξη με τον Παπαγιάννη να κρεμιέται από το καλάθι. Οι Λιθουανοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα, με τον κόσμο να αυξάνει τα ντεσιμπέλ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, ειδικά όταν ο Χαραλαμπόπουλος με νέο τρίποντο έδωσε αέρα 9 πόντων στην Ελλάδα.
Οι παίκτες του Στομπέργκας πάντως βρήκαν λύσεις και με τέσσερις αναπάντητους πόντους, μείωσαν σε 60-55, αλλά τους «σκότωσε» με τρίποντο ο Δίπλαρος που σήμερα έδωσε σημαντική βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι! Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με σκορ 66-58 με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου κι όλα κάπου εκεί κρίθηκαν, πριν αρχίσει ο κόσμος να τραγουδάει “σήκωσέ το το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω”!!! Τελικό σκορ 68-58

Ελλάδα: Λούντζης 8, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μουράτος 6, Σκουλίδας 9, Χρηστίδης, Δίπλαρος 12, Παπαγιάννης 15. Χαραλαμπόπουλος 22.
Λιθουανία: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας7, Σεντερέρσκις 13, Μασιούλις 2, Βάρνας 2, Εχόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα, Σβάμπαρις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.