1100 ευρώ έξοδα διαιτησίας για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης σε ένα μόλις παιχνίδι!

Επιστολή στην ΕΠΟ μετά τα όσα πλήρωσε στο παιχνίδι με τον ΑΟ Υπάτου

Δεν έφτανε η ήττα με ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης στο παιχνίδι με τον ΑΟ Υπάτου, ήρθε και ο… λογαριασμός για τα έξοδα διαιτησίας, που ήταν αρκετά φουσκωμένος για να… ανεβάσει την πίεση των διοικούντων που κλήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για 1100 και πλέον ευρώ!

Οι ορισμοί των διαιτητών και των παρατηρητών αποδείχθηκαν πολυέξοδοι για μία ομάδα Γ’ Εθνικής όπως είναι η Δήμητρα, με τους συλλόγους εδώ και καιρό να φωνάζουν ότι τα λεφτά είναι πολλά και τα κόστη δυσβάσταχτα, ειδικά μετά την απουσία αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι, η Δήμητρα έκανε την αρχή, με επιστολή προς την ΕΠΟ, ζητώντας επιτέλους να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύσεις.

Τι αναφέρει λοιπόν η Δήμητρα; «Μετά το τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Υπάτου, νιώθουμε την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε κάτι για το οποίο θεωρούμε ότι είναι άδικο.

Από την ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα από την επιτροπή ορισμών διαιτησίας διεξαγωγής αγώνων ορίστηκαν οι εξής:

-Διαιτητής από την Ένωση Φθιώτιδας.

-1ος βοηθός από την Ένωση Αιτωλοακαρνανίας.

-2ος βοηθός από την Ένωση Λάρισας.

-Παρατηρητής Αγώνα από την Ένωση Καρδίτσας.

-Παρατηρητής Διαιτησίας από την Ένωση Αθηνών .

5 διαφορετικοί προορισμοί για έναν αγώνα! Με αποτέλεσμα, το εξοδολόγιο του αγώνα να ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι σχετικές επισημάνσεις από πλευράς Δήμητρας. «Θυμίζουμε πάλι, ότι η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία στην οποία δεν παρέχεται καμία χρηματοδότηση ούτε από την ΕΠΟ αλλά ούτε και από την Πολιτεία» αναφέρει και συνεχίζει: «Είναι μία κατηγορία που λειτουργεί με τους ίδιους πόρους του κάθε σωματείου και την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Με βάση τη λογική και λαμβάνοντας υπόψη τη κατάσταση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης του σήμερα, και με αίσθημα ευθύνης δημοσιοποιούμε όλα αυτά για να δείξουμε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Θεωρούμε πώς είναι ένα ατυχές γεγονός και σίγουρα δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι το ανάλογο σε κανένα γήπεδο της Γ’ Εθνικής.

Αυτές οι αποφάσεις σίγουρα δεν δίνουν λύσεις σε ένα ήδη προβληματικό πρωτάθλημα, που ως αποτέλεσμα έχει την επιβάρυνση του κάθε σωματείου με επιπλέον έξοδα. Το σήμερα φαίνεται δύσκολο αλλά πρέπει να δοθούν λύσεις, ώστε το αύριο να μην είναι καταστροφικό. Με όλον τον σεβασμό, κύριοι της ΕΠΟ και της Πολιτείας αναμένουμε τις ενέργειες σας».

Φυσικά δεν είναι μόνο τα 1100 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει η Δήμητρα Ευξεινούπολης. Από το κόστος έκδοσης εισιτηρίων και το ποσοστό προς την Ομοσπονδία, μέχρι και τα έξοδα για τα… νερά, τα έξοδα αυξάνονται, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να είναι τσουχτερός. Σίγουρα, με τέτοια δεδομένα μία ομάδα που κάνει τη δική της ξεχωριστή προσπάθεια δεν μπορεί να συνεχίσει, ειδικά σε εποχές που τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι και τα καλύτερα για το σύνολο της κοινωνίας, πόσο μάλλον στην περιφέρεια εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.