Ιππικά άλματα το 2022 και υποσχέσεις για μεγαλύτερη προσπάθεια

Ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. κοιτάζει με καμάρι την αθλητική χρονιά που πέρασε

Το 2022 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τον ιππικό όμιλο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. όπως αναφέρουν τα στελέχη του, αφού το 2022 έκλεισε τα 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην ιππασία του Βόλου, έχοντας και πάρα πολλές καλές στιγμές για τις αθλητικές ομάδες του.

«Τόσο η Dressage Crew (ομάδα Ιππικής Δεξιοτεχνίας), όσο και η Jumping Squad (ομάδα Υπερπήδησης Εμποδίων) απέδειξαν έμπρακτα την δυναμική και τη μαχητικότητά τους σε όλους τους αγώνες που συμμετείχαν» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Με αλφαβητική σειρά, οι αθλητές που εκπροσώπησαν αθλητικά τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. το 2022 είναι οι Αναστασιάδου Δέσποινα, Αναστασιάδου Ελισάβετ, Ανετοπούλου Αμίλια, Ανετόπουλος Σταύρος, Βαρελά Βίκυ, Βασάλος Οδυσσέας, Γιασαγιά Παναγιώτα, Κίσσας Ηλίας, Κουτρομάνου Λήδα, Μαργώνη Κατερίνα, Ματίκα Ναταλία, Μάτσου Αθανασία, Μουστάκα Μαριτήνη, Νάνου Δήμητρα, Παπαθεολόγου Δανάη, Σιμώτα Μαρία, Τοπάλη Αλίκη, Τσιανάκα Δάφνη, Τσούνη Νίκη, Χένρι Αναΐς και Χρυσικού Χρύσα.

Η συνολική συγκομιδή των αθλητών του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. μέσα στο 2022 είναι 59 κύπελλα, 34 αργυρά μετάλλια, 24 χάλκινα μετάλλια, 19 τέταρτες θέσεις, 19 πέμπτες θέσεις, 10 έκτες θέσεις και 4 ομαδικά κύπελα. Παράλληλα πέντε αμαζόνες του ομίλου αναδείχθηκαν Πολυνίκες αθλήτριες (τρεις στην Ιππική Δεξιοτεχνία και δυο στα εμπόδια), ενώ μια ακόμη μικρή αμαζόνα πήρε την πρωτιά στην κατηγορία παίδων του τουρνουά Ελλάδας.

«Κάπως έτσι, το 2022 έφερε τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. – για πέμπτη συνεχή χρονιά – στη θέση του πρώτου Πολυνίκη Ομίλου Βορείου Ελλάδος στην Ιππική Δεξιοτεχνία, ενώ παράλληλα βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης για τους Πολυνίκες Βορείου Ελλάδος στην Υπερπήδηση Εμποδίων – μεταξύ 12 ομίλων» σημειώνει ο σύλλογος.

Συνολικά οι αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. συμμετείχαν σε 9 αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος, 9 αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων Βορείου Ελλάδος, 1 τουρνουά Ανάπτυξης Περιφερειών, 1 πανελλήνιο αγώνα Ιππικής Δεξιοτεχνίας και 1 πανελλήνιο αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων

Στον τομέα της συνεχούς βελτίωσης και προόδου, πέρα από τις τακτικές προπονήσεις υψηλού επιπέδου, στο 2022 ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. προσέφερε τα παρακάτω:

  • Ένα σεμινάριο Ιππικής Δεξιοτεχνίας (τύπου CLINIC) με την καταξιωμένη προπονήτρια και αθλήτρια Τζοάννα Γεωργοπούλου.
  • Δυο σεμινάρια Υπερπήδησης Εμποδίων με τον διεθνή σχεδιαστή διαδρομών Βασίλη Σπυρόπουλο.
  • Μια ομαδική συζήτηση (ανταλλαγή απόψεων) με τον αθλητή Μιχάλη Καλαράκη που διακρίθηκε στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες para-dressage.
  • Ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών με πιστοποίηση.

«Τώρα, στην αυγή του 2023, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. ατενίζει τον καινούργιο χρόνο με την ίδια δυναμική και την ίδια μαχητικότητα και αγωνιστική διάθεση και υπόσχεται μια ακόμη πιο γεμάτη επιτυχίες ανασκόπηση στο τέλος του 2023» καταλήγει ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.