24-25 Σεπτεμβρίου η Ανάβαση Πορταριάς-Ράλι Κένταυρος τέλος για φέτος

Το τροποποιημένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος αναβάσεων 2022

Το Ράλι Κένταυρος δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το διήμερο 14-015 Μαΐου, καθώς υπήρχαν ανοιχτά θέματα ανάμεσα σε οδηγούς και Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, και πλέον η προσοχή στρέφεται στην Ανάβαση Πορταριάς, με τον ορισμό της να γίνεται πλέον το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, όπως και αναμενόταν.

Όσον αφορά το Ράλι Κένταυρος, εξαιτίας της αποχής των αθλητών, το πρόγραμμα έχει πάει πολύ πίσω και η ΟΜΑΕ στοχεύει τουλάχιστον στην ολοκλήρωση των αναβάσεων, με το πρωτάθλημα Ράλι ουσιαστικά να μην πραγματοποιείται. Έτσι, το 40ο Ράλι Κένταυρος δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2022… Πάντως η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου είχε ζητήσει τη διεξαγωγή του Ράλι στο τελευταίο τετράμηνο του έτους κάποια στιγμή, αλλά φαίνεται ότι η διοργάνωση πέφτει… θύμα του συνολικού σχεδιασμού περί αναστολής των διοργανώσεων ράλι σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ΟΜΑΕ στην ανακοίνωσή της: «Ξεπερνώντας τις δύσκολες συγκυρίες των ημερών μας, η Επιτροπή Αγώνων προχωρά στην αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων των φετινών θεσμών των αγώνων αυτοκινήτου – με στόχο να ξαναμπεί το ελληνικό motorsport στη φυσιολογική του τροχιά.

Ξεκινώντας από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών αυτοκινήτων 2022, η ΕΠΑ τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιεύσει όλα τα τροποποιημένα προγράμματα, προς ενημέρωση όλων των αγωνιζόμενων και θεατών.

Στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων 2022, μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί οι συναντήσεις του Ομαλού, της Κύμης και του Αχλαδόκαμπου. Το πρόγραμμα, για τη συνέχιση του θεσμού, διαμορφώνεται ως εξής:

24-25 Σεπτεμβρίου – Ανάβαση Πορταριάς

8-9 Οκτωβρίου – Ανάβαση Ριτσώνας

5-6 Νοεμβρίου – Ανάβαση Αττικής

26-26 Νοεμβρίου – Ανάβαση Πιτίτσας».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.