46 προπονητές σε είκοσι χρόνια

Οι τεχνικοί της Νίκης Βόλου, κανονικοί και υπηρεσιακοί, από το 1996

Ντεμπούτο με ήττα για τον Στέφανο Ξηροφώτο στον πάγκο της Νίκης Βόλου. Κόντρα σε δυνατό αντίπαλο και με σύνθεση ανάγκης, η Νίκη Βόλου ηττήθηκε 4-1 στο Κίτρος από την Πύδνα, με το σκορ να είναι πλασματικό καθώς διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά κι ενώ λίγο πριν το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, οι “κυανόλευκοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος έγινε ο 4ος προπονητής της Νίκης τη σεζόν 2015-2016, μετά τους Μπίλη, Βελιτζέλο και Σορώκο. Αναφορικά με τους τεχνικούς της βολιώτικης ομάδας, έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την τελευταία φορά που ένας προπονητής ξεκίνησε και τελείωσε το πρωτάθλημα. Ήταν ο Στέλιος Σκευοφύλαξ τη σεζόν 1996-1997 στη Β’ Εθνική. Από τότε μέχρι σήμερα, ως προπονητές (συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών), η Νίκη Βόλου είχε 46!!! Οι Χαραλαμπίδης, Κουρμπανάς είχαν τρεις θητείες, ενώ οι Μπίλης, Τζαναβάρας, Αμανατίδης, Μπάριος, Μπακάλης, Ντόβενταν, Σηφάκης, Γούναρης, Χατζηκυριακίδης, Βουρούκος, Πρόκοπ από δύο.

Εξ αυτών από την Μαγνησία είναι (οι περισσότεροι σε ρόλο υπηρεσιακού) οι Χονδροδίνης, Γρηγοριάδης, Καρρόπουλος, Μπακάλης, Ταμπακόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Χατζηκυριακίδης, Χατζής, Σταματίου, Βουρούκος και φυσικά ο Στέφανος Ξηροφώτος ο οποίος ανέλαβε την καθοδήγηση στα δύο τελευταία φετινά παιχνίδια με την προοπτική να παραμείνει και για τη νέα περίοδο.

Έλληνες προπονητές εκτός Μαγνησίας οι Μπίλης, Βελιτζέλος, Σορώκος, Τζαναβάρας, Βοσνιάδης, Μανωλάς, Χατζάρας, Αλεξίου Αλέξης, Χαραλαμπίδης, Αμανατίδης, Γαρδικιώτης, Ζαλίκας, Κουρμπανάς, Μούτας, Σηφάκης, Φοιρός, Διαμαντόπουλος, Γούναρης, Ψάρρας, Αλεξίου Τζίμης, Μπεσλίκας, Μίχος, Αντωνιάδης

και ξένοι τεχνικοί οι Φλουτ, Βαν ντεν Μπρουκ, Λουτσιάνο, Μπάριος, Μαρένζι, Πασκούλι, Ντόβενταν, Χατζιέφσκι, Ράμπουσιτς, Γιοβάνοβιτς, Πρόκοπ.

Τα στοιχεία προέρχονται από το αρχείο του καλού συναδέλφου Βασίλη Ζηνέλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.