Αγγελάρας: «Θεωρώ σίγουρη τη συμμετοχή της Νίκης στη Σούπερ Λιγκ 2»

Ο μέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και επικεφαλής του νομικού της επιτελείου, κ. Νίκος Αγγελάρας, μίλησε στο Blue Heart 105.1 και την εκπομπή “Και τα μυαλά στα κάγκελα”, εμφανιζόμενος βέβαιος για τη συμμετοχή των κυανόλευκων στη Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα σεζόν, προσθέτοντας ότι έχει πάρει ανάλογες εγγυήσεις από πρόσωπα που δε θα ήθελε να αναφέρει. Επίσης, χαρακτήρισε αδύνατο να συγχωνευτούν η Σούπερ Λιγκ με τη Football League. Συγκεκριμένα τόνισε:

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Τον Μάιο του 2019 κατατέθηκε μία τροπολογία από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση και αναφέρεται ρητώς στο άρθρο 5 ότι υπάρχει η Σούπερ Λιγκ 1, η Σούπερ Λιγκ 2 και η Football League, δηλαδή τρεις κατηγορίες. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ν’ αλλάξει αυτό, μιας και νομοθετικά υφίστανται τρεις κατηγορίες. Δεν μπορεί με μία απόφαση ακόμη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο ν’ αλλάξει. Είναι επομένως αδόκιμο να συζητάμε για κατάργηση της Football League και της συνένωσής της με τη Σούπερ Λιγκ 2. Με τα σημερινά νομοθετικά δεδομένα το θεωρώ αδύνατο, γιατί, αν χρειαζόταν ν’ αλλάξει, θα έπρεπε να πάει στη Βουλή να ψηφιστεί και μετά να ισχύσει, όμως δεν υπάρχει αυτή η πρόταση από όργανο της πολιτείας. Εφόσον δεν υπάρχει, μένουμε στις τρεις κατηγορίες.

Η επιλογή για τον ακριβή αριθμό των ομάδων σε μία κατηγορία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.  Ήδη η ΕΠΟ έχει εκφραστεί θετικά για την αναδιάρθρωση, δεχόμενη ότι στη Football League θα ανέλθουν και οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής. Άρα, λοιπόν “κλειδώνει”  το θέμα της Football League και “κλειδώνει” και η αναδιάρθρωση. Στην Ε.Ε. της ΕΠΟ υπάρχουν αρκετά άτομα με λογική και αντικειμενική κρίση. Αφού έγινε αυτό στη Football League, ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ 2, θα είναι μεγαλύτερος. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος;

Επειδή ο αριθμός 12 ήταν τραγικός για λόγους ανταγωνισμού, οικονομικούς και αντικειμενικούς, νομίζω ότι ο αριθμός αυτός θα είναι 16.  Εκείνο που θεωρώ βέβαιο με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι ότι η Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί τη χρονιά 2020-21 στη Σούπερ Λιγκ 2».

Ακολούθως ρωτήθηκε αν έχει πάρει εγγυήσεις γι’ αυτό και απάντησε: «Ναι, δεν μπορώ να αναφερθώ όμως σε ονόματα και κυρίως στο περιεχόμενο των συζητήσεών μας, αλλά αυτό που έχω αποκομίσει είναι η βέβαιη συμμετοχή της Νίκης στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία».

Μάλιστα ήταν θετικός να συμμετάσχει στη Σούπερ Λιγκ 2 και ο Ολυμπιακός Βόλου:  «Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κι αυτός την προσδοκία ανόδου, είναι κατ’ επιεική κρίση μία ιστορική ομάδα που έχει προσφέρει πολλά και θα μπορούσε να είναι στο κλαμπ των ομάδων που θα απαρτίζουν τη Σούπερ Λιγκ 2. Άσχετα τι επιθυμώ εγώ, έχω όμως κάποιες επιφυλάξεις για τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για τις μεταγραφές ο κ. Αγγελάρας επισήμανε: «Η ομάδα που βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τις άλλες διοικητικά, είναι φυσικό να σκέφτεται πώς θα οργανωθεί για την κατηγορία που θα παίξει.  Γι’ αυτό δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιες μεταγραφές, επειδή περιμένουμε την ανακοίνωση της κατηγορίας. Έχουμε αρχίσει να προγραμματίζουμε τις μεταγραφές από τον Ιανουάριο μαζί με το “στολίδι”, που λέγεται Στάικος Βεργέτης. Επιθυμούμε η Νίκη στα 100 της χρόνια να είναι στη Σούπερ Λιγκ 1».

Για τη φράση του “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”:

«Δεν ήταν τυχαίο που την είπα, γιατί εμείς δε θέλουμε ρουσφέτια, αλλά εφαρμογή της νομιμότητας. Αυτό θέλουμε. Πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ διοικείται από ανθρώπους με σωφροσύνη. Όταν ακούω ότι ομάδες με τεράστια χρέη και μεγάλες ποινές θέλουν να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ 2, είναι εγκληματικό και πάει τα πράγματα προς τα πίσω. Δε στρέφομαι εναντίον των ομάδων, αλλά εναντίον των διοικούντων. Αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να μείνουν στην κατηγορία, όση αγάπη και βοήθεια έχουν από όργανα που παίρνουν αποφάσεις.

Σε περίπτωση που συμμετάσχουμε στη Σούπερ Λιγκ 2 και πιστεύω ότι θα συμμετάσχουμε, θα βάλουμε τα πράγματα στην κανονική τους σειρά. Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Θέλουμε το καλό όλων των ομάδων και την ανταγωνιστικότητα. Δεν μπορεί τα πρωταθλήματα να απαρτίζονται από ομάδες μη υγιείς. Οι νομικοί στρουθοκαμηλισμοί πρέπει να σταματήσουν», ήταν τα λόγια του κ. Αγγελάρα, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι δεδομένο πως η Νίκη θα προσφύγει σε οποιοδήποτε ελληνικό ή ευρωπαϊκό δικαστήριο, αν θιγούν τα νόμιμα συμφέροντά της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.