Αγώνα ιστορικών οχημάτων διοργανώνει η Φ.Ι.Ο. στο Πήλιο

Η λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος-Φ.Ι.Ο.», με έδρα τον Βόλο, διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Ιουνίου 2024, με επίκεντρο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, έναν αγώνα Regularity ιστορικών οχημάτων.

Στον αγώνα αυτό συμμετέχουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα ιστορικής αξίας σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με την παλαιότητα, τα κυβικά, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας τους. Οι αγώνες Regularity είναι τύπου Time-Speed-Distance (χρόνος-ταχύτητα-απόσταση), δηλαδή όπως διεξάγονταν οι αγώνες αυτοκινήτων μέχρι και τη δεκαετία του ’70 παγκοσμίως.

Δίνεται μια συγκεκριμένη απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένη μέση ωριαία ταχύτητα (ΜΩΤ), κάτι που φαινομενικά μοιάζει απλό, απαιτεί όμως μεγάλη συγκέντρωση από τον οδηγό και τον συνοδηγό, εάν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν ειδικές διαδρομές, όπου την όλη χρονομέτρηση αναλαμβάνει δορυφόρος (GPS tracking) και ειδικές συσκευές που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα (πέραν των κριτών).

Στην κατηγορία Regulaity ο συγκεκριμένος αγώνας προσμετράται και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΦΙΛΠΑ για το 2024, που περιλαμβάνει και αρκετές διεθνείς συμμετοχές.

Την πρώτη μέρα του αγώνα, το Σάββατο 1 Ιουνίου, η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι του Βόλου, μπροστά στο Ηρώο και το χώρο του εμβληματικού κτιρίου Παπαστράτος. Από τις 9.00 το πρωί θα διεξάγεται ο Τεχνικός Έλεγχος των οχημάτων και στις 11.00 θα δοθεί η εκκίνηση για το πρώτο πλήρωμα, που συνήθως αναχωρούν με διαφορά ενός λεπτού.

Στον χώρο αυτό θα έχουν την ευκαιρία οι λάτρεις (και όχι μόνο) της αυτοκίνησης να θαυμάσουν από κοντά παλαιότερους θρύλους των αγώνων, αλλά και πανέμορφα και αυτοσυντηρημένα κλασικά ιστορικά οχήματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Η πορεία των πληρωμάτων θα ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή προς τα Καλά Νερά, τις Αφέτες και το Νεοχώρι, για να καταλήξει στην Τσαγκαράδα και τελικά την παραλία του

Μυλοπόταμου. Από εκεί και αφού τα πληρώματα ανασυγκροτηθούν μετά από γεύμα, θα κατευθυνθούν προς την κορυφή του Πηλίου, μέσω της θέσης «Καράβωμα» και θα τερματίσουν στην Πορταριά.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2/6 στις 11.00 όλα τα ιστορικά οχήματα θα ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος του αγώνα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και θα κατευθυνθούν προς τα χωριά των Άνω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, Αγίας Τριάδας και Κάτω Γατζέας. Αφού διατρέξουν τη Νότια ορεινή πλευρά του Πηλίου θα κατευθυνθούν προς την Αγριά, τη Δράκεια και τα Χάνια, για να τερματίσουν στο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στην Πορταριά, όπου θα παρατεθεί γεύμα, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα γίνει η απονομή των επάθλων.

Η όλη διοργάνωση γίνεται με τη συμβολή, εποπτεία και τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτα ΕΟΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA, την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Τροχαίας Βόλου, του ΕΚΑΒ και άλλων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.