Αναβαθμίζονται ενεργειακά οκτώ γήπεδα της ΕΠΣΘ

Οι κ.κ. Καλόγηρος και Βελάνης από την ΕΠΣΘ με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση
Παρόντες στη συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση οι κ.κ. Καλόγηρος και Βελάνης από την ΕΠΣΘ

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζονται ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, συνολικού ποσού 806.263,57 ευρώ, μέσω έκτακτης επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα.

Η δράση εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
Η ενεργειακή αναβάθμιση με αυτοπαραγωγή ρεύματος με Φ/Β Netmetering παρουσιάζει τα εξής πολυδιάστατα πλεονεκτήματα:
-σημαντική μείωση (μέχρι και μηδενισμό) στο κόστος ρεύματος,
-επένδυση με πολύ μικρό μέσο όρο απόσβεσης,
-περιβαλλοντικό όφελος.

Έτσι, αποτελεί συνδυαστικά και ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους.

Σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην αίθουσα «Γιώργος Μπατής» έγινε συνάντηση με αντιπροσωπείες από 19 ΕΠΣ, οι οποίες τον ευχαρίστησαν θερμά για τις άμεσες ενέργειές του και την αποτελεσματική συνεργασία. Το παρών από τη μεριά της ΕΠΣΘ έδωσαν ο πρόεδρος της, Μίλτος Καλόγηρος, και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Δημήτρης Βελάνης.

Δήλωση Μίλτου Καλόγηρου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, μιλώντας στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» στον Βόλος 9.86, τόνισε: «Ήμασταν από τις τυχερές Ενώσεις, καθώς στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης εντάχθηκαν και οκτώ γήπεδα της Μαγνησίας και σήμερα πήγαμε σ’ αυτή τη συνάντηση με τον υπουργό, για να έχουμε μία ενημέρωση και για να τον ευχαριστήσουμε κιόλας, γιατί θεωρώ ότι ο υπουργός έσκυψε μετά από χρόνια στα προβλήματα του αθλητισμού. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, άσχετα αν σήμερα ήμασταν εκεί μόνο άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Είναι πάνω στα προβλήματα του αθλητισμού και δείχνει ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει.

Θα γίνει και μία χρηματοδότηση, για να μπουν και λάμπες Led στα γήπεδα. Σ’ αυτό το κομμάτι έχει βοηθήσει και η κα Ζέτα Μακρή, γιατί εμένα μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτό όμως είναι το επόμενο στάδιο».

Να σημειωθεί ότι το ποσό που εγκρίθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση οκτώ γηπέδων της ΕΠΣΘ με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών είναι 140.000 ευρώ (17.500 για κάθε γήπεδο). Τα γήπεδα αυτά είναι της Αγίας Παρασκευής, του Αλμυρού, το Olimpico, της Ευξεινούπολης, της Σκοπέλου, του Στεφανοβικείου, του Σαρακηνού και της Αλλης Μεριάς.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.