Ανοίχτηκε το δεύτερο δείγμα του Βολικάκη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Στη Λωζάνη μετέβη χθες ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, και έδωσε το «παρών» στο άνοιγμα του δεύτερου δείγματός του για εξέταση, μετά την κατηγορία εις βάρος του για χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μαζί του ήταν και ο δικηγόρος του, Τάσος Ντούγκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, το ίδιο δείγμα που εξετάστηκε το 2016 και βγήκε αρνητικό, να επανεξετάζεται το 2024 και να βγαίνει θετικό.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πώς και γιατί η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας αποφάσισε να εξετάσει εκ νέου το δείγμα του Βολικάκη από το 2016, όπου είχε καταλάβει μόλις τη 12η θέση, η πλευρά του Έλληνα ποδηλάτη υπογραμμίζει πως δεν έχει καμία ενημέρωση για το ποια ακριβώς ουσία έχει βρεθεί στο πρώτο δείγμα. «Έχουμε ζητήσει επίσημα όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το πρώτο δείγμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τίποτα. Δεν έχει ανιχνευθεί ουσία, αλλά ένας μεταβολίτης» λέει η πλευρά Βολικάκη.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου», δηλώνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για ν’ αποδείξει την αλήθεια του και την αθωότητά του. «Θα κάνω τα πάντα για να δικαιωθώ, γιατί εγώ ξέρω εάν έχω πάρει ουσίες» λέει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.