Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ΕΟΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ!

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριος Πατσιαούρας
Λόγω νομικού κενού σχετικά με την ενεργή δράση προπονητών!

Έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο των σωματείων της Πετοσφαίρισης ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας, με τον συνδυασμό του νυν προέδρου της ΕΟΠΕ, Γιώργου Καραμπέτσου, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος στο «Magnesiasports» απέσυρε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του από το ψηφοδέλτιο, εξαιτίας μίας διάταξης του Αθλητικού Νόμου!

Ο Αστέριος Πατσιαούρας είναι ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και με βάση τις ακαδημαϊκές του περγαμηνές λογίζεται ως προπονητής πετοσφαίρισης. Σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο ωστόσο κάποιος υποψήφιος που είναι ενεργεία προπονητής τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να καταθέσει δύο μήνες πριν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη ΓΓΑ για να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση! «Πώς όμως ορίζεται ο εν ενεργεία προπονητής; Ο παλιός νόμος έλεγε ότι αυτό προκύπτει μέσω της φορολογικής δήλωσης εσόδων ή από υπογραφή φύλλου αγώνος. Ο ακαδημαϊκός λογίζεται ως ενεργεία προπονητής για τα μάτια του αθλητικού νόμου;» αναρωτιέται ο Αστέριος Πατσιαούρας, έχοντας ζητήσει διευκρινίσεις από τη ΓΓΑ, αλλά χωρίς να έχει λάβει σχετική απάντηση….

Ο ίδιος όταν αντιλήφθηκε τι ακριβώς συμβαίνει, προχώρησε στην κατάθεση του πτυχίου του(!) στη ΓΓΑ, ωστόσο δεν υπήρχε πλέον το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών, οπότε για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και εντυπώσεις αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. «Βέβαια, καταθέτοντας το πτυχίο μου, ως τι λογίζομαι; Ως ανειδίκευτος;» σχολίασε γελώντας ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ που συνεχίζει την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ενωτικός ο Γιώργος Καραμπέτσος

Οι εκλογές της ΕΟΠΕ θα διεξαχθούν στις 27 Μαρτίου, με ηλεκτρονικό τρόπο και με χρήση του συστήματος «Ζευς» και οι υποψηφιότητες έχουν πλέον οριστικοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό ο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος προέβη σε μία ενωτική δήλωση.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών το ξημέρωμα της 28ης Μαρτίου θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και πιο δυνατούς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται και κυρίως για το πως θα βγάλουμε αλώβητο το βόλεϊ μέσα από τη μεγαλύτερη υγειονομική και οικονομική κρίση, μέσα από αποκλεισμούς, καραντίνες και τις ιστορικές αλλαγές που συντελούνται στο οικοδόμημα του παγκόσμιου και ελληνικού Αθλητισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει: «Απ’ όποιο πόστο και αν βρεθούμε την επομένη των εκλογών, όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και πάνω απ΄ όλα εύχομαι να είμαστε υγιείς και δυνατοί για να υπηρετήσουμε με προσήλωση την συνέχιση της οικονομικής εξυγίανσης της ΕΟΠΕ που ξεκίνησε το 2016, την πρόοδο των σωματείων και των εθνικών ομάδων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.