Αποκλεισμός από τα προημιτελικά στο γκολ για την Εθνική πόλο ανδρών

Έδωσε και την ψυχή της, ό,τι είχε και δεν είχε, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, με τους Έλληνες να βρίσκονται μια ανάσα από την τρίτη διαδοχική πρόκριση σε ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ωστόσο στις λεπτομέρειες, οι Ιταλοί κατάφεραν να ανατρέψουν στο φινάλε τα δεδομένα και να επιβληθούν με 11-10, αφήνοντας την Ελλάδα εκτός 4άδας και διεκδίκησης μεταλλίου.

Αναμφίβολα, η αναμέτρηση αποτέλεσε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ενώ καθοριστικό σημείο ήταν η αποβολή του Στέλιου Αργυρόπουλου από το παιχνίδι στο 4:55 του 2ου οκταλέπτου, με την Ελλάδα να παίζει τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, γεγονός που έδωσε το μομέντουμ στους Ιταλούς που από 4-2 πίσω, βρέθηκαν να προηγούνται με 4-6. Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική με την Ελλάδα να πλησιάζει και να ισοφαρίζει στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, επομένως όλα κρίθηκαν στο τέλος και στις λεπτομέρειες, εκεί όπου οι Έλληνες έχασαν ευκαιρία με παίκτη παραπάνω στο φινάλε για να ισοφαρίσουν, με τον Θοδωρή Βλάχο να διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση.

Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τον Καλογερόπουλο να κερδίζει πέναλτι στο 5:01 και ο Γενηδουνιάς ευστόχησε για το 9-8, ξεσηκώνοντας την ελληνική κερκίδα. Στη συνέχεια  ο Γενηδουνιάς έγραψε με πέναλτι το 10-8 μέσα σε πανζουρλισμό από τους Έλληνες φιλάθλους (2:32). Οι Ιταλοί μείωσαν σε 10-9 στο 2:20 και στο 1:42 με πέναλτι ισοφάρισαν σε 10-10. Στα 42 δευτερόλεπτα, ο Ντι Φούλβιο ανέτρεψε τα δεδομένα με το 10-11. Η Εθνική ομάδα έχασε στο φινάλε την ευκαιρία με παίκτη παραπάνω και έχασε το ματς μ’ ένα γκολ διαφορά.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1, Παπανικολάου

ΙΤΑΛΙΑ (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Νταμόντε 1, Φοντέλι 2, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι 1, Μπρούνι, Ντι Σόμα 2, Βελότο 1, Νικόζια, Κοντέμι 2, Ιόκι Γκράτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.