Αποκλειστικός διαχειριστής του XPS Network στην Ελλάδα ο Κώστας Μπράτσος

Αποκλειστικός διαχειριστής της πλατφόρμας XPS Network στην Ελλάδα είναι ο τεχνικός διευθυντής της Αγίας Παρασκευής, Κώστας Μπράτσος. Ο 43χρονος προπονητής διοργανώνει μάλιστα αύριο Κυριακή 12 Απριλίου στις 12:30μ.μ. διαδικτυακή συνεδρία διάρκειας 60 λεπτών, που απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, με σκοπό να δώσει πληροφορίες και να λύσει τις οποιεσδήποτε απορίες για την εν λόγω πλατφόρμα, που είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και τη χρησιμοποιεί ακόμη και η Μπαρτσελόνα.

Ο Κώστας Μπράτσος μίλησε στο Magnesiasports για το XPS Network, τις δυνατότητές του, το πώς το ανακάλυψε και το πώς κατάφερε να γίνει country manager στην Ελλάδα. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την ανάγκη αναζήτησης μίας τέτοιας πλατφόρμας για τη δουλειά κάθε προπονητή:

«Είναι δεδομένο ότι ένας προπονητής είναι δέκτης πληροφοριών από πολλές ειδικότητες. Καταρχάς θα πρέπει να έχει το προπονητικό του αρχείο διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Θα πρέπει να έχει τα εργαλεία εκείνα που θα τον εκσυγχρονίσουν  και θα μειώσουν το χρόνο που καταναλώνει σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ώστε να ασχοληθεί με τα τεχνικοτακτικά θέματα της ομάδας και των ποδοσφαιριστών του και κυρίως να ρίξει όλο το βάρος στο σχεδιασμό του τρόπου, με τον οποίο θα κερδίσει τον επόμενο αντίπαλό της ομάδας του.

Όταν λοιπόν παράλληλα δέχεται πληροφορίες για ιατρικά, διατροφικά, ψυχολογικά θέματα των αθλητών της ομάδας του και κατ’ επέκταση πληροφορίες εξωαγωνιστικές, διοικητικές ή ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους, είναι σίγουρο πως πρέπει ο κάθε προπονητής να έχει έναν τρόπο ή ένα μέσο να συλλέγει, να κωδικοποιεί, να φιλτράρει και να αξιολογεί όλο τον παραπάνω όγκο πληροφοριών με μοναδικό στόχο να παίρνει τις σωστές αποφάσεις όπου και όποτε χρειάζεται.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να επιτευχθεί αυτό είναι ή να έχει τον κατάλληλο αριθμό συνεργατών που θα του υποβάλλουν τις εκθέσεις και ο προπονητής θα τις αξιολογεί και θα πράττει αναλόγως -αυτό γίνεται σε μεγάλα clubs- ή θα έχει ένα λογισμικό κατάλληλο, ώστε να οργανώνει όλα τα δεδομένα που του χρειάζονται.

Αυτή η προσέγγιση κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητη για έναν όχι κατ’ ανάγκη προπονητή, αλλά γενικότερα άνθρωπο του αθλητισμού που σέβεται την ιδιότητα του και θέλει να συμβαδίζει μα τα “σημεία των καιρών”

Καθώς ανέλαβα τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στη Σχολή Ποδοσφαίρου Αγίας Παρασκευής Βόλου, τα δεδομένα που είχα να διαχειριστώ πολλαπλασιάστηκαν. Φανταστείτε ότι εκτός όλων των άλλων πρέπει να έχω τον έλεγχο ενός πολυδύναμου τεχνικού επιτελείου και εκατοντάδων μαθητών – αθλητών.

Αναζήτησα λοιπόν τρόπους και μέσα που θα με βοηθούσαν να έχω τον έλεγχο όλων των προαναφερόμενων καθηκόντων και ευθυνών και κατέληξα στην πλατφόρμα XPS Νetwork».

Για τις δυνατότητες του XPS Network:

«To XPS Network είναι μια πλατφόρμα λογισμικού, η οποία εξοικονομεί χρόνο για τους  ανθρώπους του αθλητισμού που το χρησιμοποιούν και ταυτόχρονα τους παρέχει επικοινωνία, οργάνωση, στατιστικά και όλα  τα αθλητικά εργαλεία σε ένα μέρος, προσβάσιμο από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.

Έτσι μου δινόταν η δυνατότητα είτε από το γραφείο προπονητών της Σχολής Ποδοσφαίρου Αγίας Παρασκευής Βόλου, είτε από οποιοδήποτε μέρος ανά πάσα στιγμή να έχω τον έλεγχο όλων των δεδομένων που χρειαζόμουν ανά πάσα στιγμή.

Δοκίμασα το λογισμικό, ενθουσιάστηκα από τις δυνατότητές του και το αγόρασα. Κατά το διάστημα μεταξύ της δοκιμής και της αγοράς ήρθαν σε επαφή οι ιδιοκτήτες της εταιρείας και με προσέγγισαν, γιατί κατά παράδοξο τρόπο ήμουν ο πρώτος Έλληνας που έκανα χρήση της πλατφόρμας, παρότι είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες Συλλόγους και Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων παγκοσμίως.

Το XPS Network έχει την ιδιότητα -που το κάνει να ξεχωρίζει- να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα παραμετροποίησης, δηλαδή να το ρυθμίζεις, να αναλύει και να σου δίνει αποτελέσματα σύμφωνα με το τι ζητάει ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τις ιδέες, τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του. Βάσει αυτής της δυνατότητας κατά την ενασχόληση μου εξέλιξα πολλές λειτουργίες του σύμφωνα με τη δική μου προπονητική φιλοσοφία».

Για το πώς έγινε αποκλειστικός διαχειριστής στην Ελλάδα και για τη συνεδρία που διοργανώνει:

«Συζητώντας τα ανωτέρω με τους υπευθύνους του λογισμικού εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο που λειτουργούσα το XPS και μου πρότειναν τη συνεργασία με την ιδιότητα του country manager στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο ρόλος μου είναι η λειτουργική υποστήριξη, δηλαδή να βοηθώ όποιον αποκτά το XPS Network με οποιαδήποτε ιδιότητα να το χρησιμοποιεί σωστά. Με λίγα λόγια ένα εκπαιδευτικό καθήκον.

Πάνω σε αυτή τη βάση αύριο Κυριακή διοργανώνεται μια διαδικτυακή συνεδρία με θέμα την παρουσίαση και την επίδειξη των βασικών χαρακτηριστικών της πλατφόρμας XPS Network και με ιδιαίτερη χαρά βλέπω τη μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους του αθλητισμού από όλη την Ελλάδα καθώς και από Κύπρο και από Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό είναι ένα καλό δείγμα ότι υπάρχει εποικοδομητική ανησυχία και ενδιαφέρον για τα οφέλη της τεχνολογίας στον αθλητισμό γενικότερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.