Αποκλειστικά την πρώτη θέση έθεσε ως στόχο ο Ξηροφώτος

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως προπονητής της Νίκης Βόλου, ο Στέφανος Ξηροφώτος εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος για την ανάληψη της θέσης αυτής, έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τους κυανόλευκους, ενώ μίλησε και για μία μεταγραφή Ουκρανού ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

Αρχικά, η πρώτη του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Ευχαριστώ που είστε όλοι σήμερα εδώ, εύχομαι να έχω καλή συνεργασία με όλους εσάς τους δημοσιογράφους, ανεξαιρέτως. Καταρχήν, θέλω να παρουσιάσω την ομάδα μου, τον κ. Τσιαντάκη, άμεσο συνεργάτη μου, τον κ. Παλάσκα, γυμναστή που μαζί τελειώσαμε τη χρονιά στη Νίκη πέρσι, τον προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Κοντοβά που είμασταν μαζί και στον Πύρασο, συν τον κ. Νάκα που έχει ως ειδικότητα την αποκατάσταση και την αξιολόγηση των αθλητών. Τους ευχαριστώ όλους κι εμείς ευχαριστούμε τη διοίκηση που μας επέλεξε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, το ανθρωπίνως δυνατό να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να πετύχουμε τους στόχους, που είναι ο πρωταθλητισμός, είναι ξεκάθαρο και δευτερευόντως να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, άκρως ανταγωνιστικό. Η ομάδα μας, όπως κάθε ομάδα, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, εμείς θα σταθούμε στα συν μας και θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το σημαντικό είναι πως στην πρώτη μου επίσκεψη στα αποδυτήρια, πέρα από τους ποδοσφαιριστές, που μερικούς δεν τους ήξερα κι είδα την “φλόγα” τους για ποδόσφαιρο, είδα και παράγοντες και παλιούς φίλους που αγαπούν και “τρέχουν” για την ομάδα, όπως ο πρόεδρός μας που αγωνίζεται καθημερινά κι ανελλιπώς. Η Νίκη είναι ένα σύνολο αγαπημένο, τους θέλουμε όλους κοντά μας, κανείς δεν περισσεύει. Στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε όλα τα μέρη του συλλόγου, όχι να τα διχάσουμε. Δε θα απαιτήσω τη βοήθεια από τον κόσμο, με βάση αυτό που θα δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, θα τον μαζέψουμε στο γήπεδο και θα τον προκαλέσουμε να μας δώσει την ώθηση. Δε θα πω τίποτα παραπάνω, οι παίκτες είναι αυτοί που θα πρέπει να μιλήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη, αυτήν τη στιγμή, χρειάζεται την σύμπνοια και τη συνεργασία όλων των μερών της ομάδας. Να είμαστε όλοι μαζί”.

Για το αν έχει δει την ομάδα κι αν θεωρεί πως είναι δύσκολο να την προπονήσει, καθώς οι επιλογές του ρόστερ δεν είναι δικές του:

“Την ομάδα την έχω παρακολουθήσει μόνο σε βίντεο, ποτέ από κοντά. Είναι λογικό κάποια παιδιά να μην τα ξέρω, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Πρέπει να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε μέχρι την Κυριακή. Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, με βάση τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, δεν υπάρχει αμφιβολία, μόνο η πρώτη θέση μας ενδιαφέρει”.

Για τα μεταγραφικά:

“Έχουμε έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν ποδοσφαιριστή εξελίξιμο από την Ανατολική Ευρώπη. Έπαιξε σε κάποια φιλικά το καλοκαίρι, με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου κι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Τσερνομόρετς και είναι παίκτης πάνω από Γ’ Εθνική. Είναι πάνω από 1,90 κι αγωνίζεται στον άξονα, ως κεντρικός μέσος. Το ρόστερ είναι επαρκές, αλλά ακόμα και οι καλύτερες ομάδες στον πλανήτη, θέλουν ενίσχυση. Θα δούμε την ομάδα, θα έρθουμε σε συνεννόηση με τη διοίκηση και θα κοιτάξουμε κι άλλες περιπτώσεις”.

Τι δήλωσαν Ακτσιαλής, Κόλα και τα υπόλοιπα μέλη του νέου τεχνικού τιμ της Νίκης
Αναλυτικά, οι υπόλοιπες δηλώσεις σε αυτήν την συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του Στέφανου Ξηροφώτου, ως νέου προπονητή της Νίκης Βόλου.
Αναλυτικά:
Κλ. Κόλα: “Καλωσορίζω τον coach και το νέο τεχνικό τιμ. Ως ποδοσφαιριστές, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Εμείς θα μιλήσουμε στο γήπεδο. Εκεί είναι το μυαλό μας, στον αγώνα της Κυριακής, θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και δε μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Περιμένουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Με την έλευση του νέου προπονητή, θα αλλάξει η ψυχολογίας μας, αυτό ξέρω εγώ. Κάναμε μια ήττα στο Βελεστίνο, ευελπιστούμε να κερδίσουμε την Κυριακή. Με την έλευση του νέου προπονητή, να φανούν τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο”.
Χ. Κοντοβάς: “Είμαι ο μοναδικός που έμεινα στη Νίκη από το προηγούμενο τεχνικό τιμ. Θέλω να ευχαριστήσω, καταρχάς, τον προηγούμενο προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Ήμουν ποδοσφαιριστής αυτής της ομάδας δεκατρία χρόνια και ξέρω καλά τις καταστάσεις. Ευχαριστώ, επίσης, τον Στέφανο Ξηροφώτο που με εμπιστεύτηκε. Εύχομαι να τα πάμε καλά, να μη μας πιάσει πανικός, υπάρχουν πολλές αγωνιστικές και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα δουλέψουμε, θα σκύψουμε το κεφάλι και μόνο μέσα από τη δουλειά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Για την κατάσταση που προηγήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες, ήρθε ένας φίλος, έφυγε ένας φίλος. Τέλος, όσον αφορά την προσθήκη στους τερματοφύλακες, δεν είμαι σε θέση να σας πω όνομα αυτήν τη στιγμή, ευελπιστώ αυτήν ή την άλλη εβδομάδα να έρθει ακόμα ένας και να συμπληρώσει τους δύο μικρούς που έχουμε μαζί μας, τους Τζήμα και Ράπτη”.
Ν. Τσιαντάκης: “Τα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολούμαι με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι μεγάλη μου τιμή να με προτείνουν συνεχώς σε ομάδες, ως βοηθό προπονητών. Παράλληλα, είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάζομαι με τη Νίκη Βόλου, για ακόμα μία φορά. Δε θέλω να πω πολλά, εύχομαι να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα την Κυριακή και κατ’ επέκταση να πετύχουμε όλους τους στόχους μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Να ευχαριστήσω τον κ. Ξηροφώτο και τον κ. Τζήμα που με εμπιστεύτηκαν και με επέλεξαν να ανήκω στο τεχνικό τιμ της Νίκης Βόλου”.
Αργ. Παλάσκας: “Έχω συνεργαστεί ξανά με τον κ. Ξηροφώτο στο παρελθόν και θέλω να τον ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Πιστεύω πως με δουλειά και πολλή όρεξη, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Για τα εργομετρικά, θα ξεκινήσουν, αν όχι αυτήν την εβδομάδα, στις αρχές της άλλης, θα γίνουν κι άλλα μετά τα Χριστούγεννα και στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι απαραίτητες τέτοιου είδους εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ξέρουμε πού βρισκόμαστε”.
Ευαγ. Νάκας: “Το δικό μου κομμάτι είναι να αξιολογούμε την απόδοση των αθλητών μας και να ενισχύουμε την φυσική τους κατάσταση. Οι εργομετρικές εξετάσεις είναι απαραίτητες, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την ομάδα να φτάσει στα μέγιστα της απόδοσής της. Είναι σημαντικό να γίνονται κατά περιόδους, προκειμένου να προχωράμε σε ανάλυση της κατάστασης των ποδοσφαιριστών, σε σχέση με την αερόβια ικανότητά τους. Δεν είναι κόπος για τα παιδιά, είναι κάτι απαραίτητο. Ευχαριστώ τον κ. Τζήμα και τον κ. Ξηροφώτο για την εμπιστοσύνη τους, ελπίζω να τους δικαιώσω”.
Αντ. Ακτσιαλής: “Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες, κάθισα με τον κ. Τζήμα και κουβεντιάσαμε ώρες, σχετικά με το τί μπορούμε να κάνουμε για την ποδοσφαιρική ομάδα. Υπάρχει ταύτιση απόψεων, προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα κι εγώ προσωπικά μένω στη Νίκη και προσπαθώ, γιατί αγαπάω την ομάδα.
Είχα το δύσκολο έργο να μπω τις προάλλες στα αποδυτήρια και να μιλήσω στους ποδοσφαιριστές, να προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία τους. Την Κυριακή η ομάδα, με καινούριο προπονητικό τιμ, θα πάει να κερδίσει. Παρακάλεσα όλους τους συνεργάτες του κ. Μπίλη να μην παραιτηθούν, αλλά έτσι είναι η ζωή, τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται. Θα γίνουν κι άλλες κινήσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, άπαντες είναι πληρωμένοι, να το γνωρίζετε αυτό, και η ομάδα θα βαδίσει με τη βοήθεια του κόσμου. Έχουμε μέρες μέχρι την Κυριακή, επαναλαμβάνω πως είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου, να έρθει στο γήπεδο και όλα θα γίνουν”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.