Απολογισμός και παρουσίαση προγράμματος του τμήματος ορειβασίας του ΕΟΣ Βόλου

Στο Συνεδριακό Κέντρο Forum, σε μία κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, την Τετάρτη 3-1-2024 έγινε η εκδήλωση του ΕΟΣ Βόλου για την παρουσίαση του προγράμματος του τμήματος ορειβασίας Α’ Εξαμήνου 2024.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε απολογισμός των δράσεων του τμήματος για το έτος 2023. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποστολή του Νίκου Μαγγίτση, ορειβάτη και αλπινιστή, που συμμετείχε με μέλη του Ε.Ο.Σ. Βόλου στο Μαρόκο καθώς και στην Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στην Κρήτη τον Ιούλιο του 2023, στην οποία πήρε μέρος ο Ε.Ο.Σ. Βόλου με πολυπληθή αντιπροσωπεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. και έφορος αναρρίχησης, κ. Νικόλαος Κοντός, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Βόλου, κ. Ηλίας Μήλιος. Αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υπογράμμισε τους στόχους και τις επιδιώξεις του συλλόγου, ενώ επισήμανε τις επιτυχίες των αθλητών του ΕΟΣ Βόλου σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην αποστολή στο Μαρόκο τόνισε  ότι ο ΕΟΣ Βόλου θα στηρίξει, με όποιον τρόπο μπορεί και έχει τη δυνατότητα, την πραγματοποίηση των μελλοντικών τους σχεδίων για την ανάβαση σε κορυφές μεγάλου υψομέτρου. Επίσης εύχεται και στους 20 ορειβάτες να ξαναζήσουν αντίστοιχες εμπειρίες και σε ακόμα ψηλότερες κορυφές.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Έφορος Ορειβασίας κ. Στέφανος Βιδούρης, που παρουσίασε το πρόγραμμα του Α’ Εξαμήνου 2024, το οποίο εκπονήθηκε με γνώμονα τη γνωριμία αλλά και την εξοικείωση των μελών του συλλόγου αλλά και όσων επιθυμούν να έρθουν σ’ επαφή με την ορειβασία με ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, τόσο στο βουνό Πήλιο και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο Ε.Ο.Σ. Βόλου δίνει τη  δυνατότητα στα μέλη του αλλά και στην τοπική κοινωνία να γνωρίσουν και να έρθουν σ’ επαφή με τα βουνά και το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, γνωρίζοντας τόσο τη φυσική ομορφιά του γεωμορφολογικού ανάγλυφου των ορεινών όγκων αλλά και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ορειβατικές τους ικανότητες, πάντοτε με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από την πολυήμερη εξόρμηση του τμήματος ορειβασίας στην Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Κρήτη, του Ιούλιο του 2023 από το μέλος του Ε.Ο.Σ. Βόλου και ορειβάτη κ. Χ. Ξαγοραράκη. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο ορειβάτης και αλπινιστής, Νίκος Μαγγίτσης, μέλος του Ε.Ο.Σ., ο οποίος έχει διακριθεί σε διεθνείς ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό και έχει κατακτήσει σημαντικές κορυφές του κόσμου.

Ο κ. Μαγγίτσης περιέγραψε αναλυτικά την ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στην κορυφή του βουνού Άτλαντα, Τζέμπελ Τούμπκαλ, καθώς και τις προκλήσεις μίας τέτοιας αποστολής, η οποία τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού όλα τα μέλη της κατόρθωσαν να κατακτήσουν την κορυφή.

Από τις στιγμές τις βραδιάς που ξεχώρισαν ήταν η βράβευση της εντεκάχρονης Μαρίας Μαγγίτση, η οποία συμμετείχε στην ορειβατική αποστολή στο Μαρόκο. Γι’ αυτόν το λόγο βραβεύτηκε από τον Έφορο Ορειβασίας κ. Στ. Βιδούρη για την επιτυχημένη ανάβασή της στην κορυφή του Άτλαντα, αφού είναι η μικρότερη σε ηλικία Ελληνίδα που κατάφερε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η βράβευση της εντεκάχρονης Μαρίας Μαγγίτση

Η βραδιά έκλεισε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από όλα τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου για το πρόγραμμα του Α’ εξαμήνου, ενώ ο έφορος ορειβασίας ευχήθηκε σε όλους μία καλή, επιτυχημένη και ασφαλή ορειβατική χρονιά.

Ο ΕΟΣ Βόλου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν σ’ αυτήν την όμορφη εκδήλωση, την πρώτη για το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της βραδιάς επιμελήθηκε η ορειβάτισσα και μέλος του συλλόγου Κωνσταντίνα Τσιώτα, ενώ την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε η Πηνελόπη Παπαηλία, επίσης ορειβάτισσα και μέλος του Συλλόγου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.