Αρης-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην 18η αγωνιστική της Basket League

Με δύο παιχνίδια σήμερα Σάββατο (10/2) ξεκινά η δράση στη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Aρχικά, σε μία αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Καρδίτσα φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου στο «Γιάννης Μπουρούσης» (17:15, ΕΡΤ 3). Οι Θεσσαλοί προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες κόντρα σε ΑΕΚ Betsson και Περιστέρι bwin, έχοντας πέσει ξανά στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-12.

Παρόλα αυτά, θέλουν να αποδείξουν πως το σερί νικών τους στο προηγούμενο διάστημα δεν ήταν τυχαίο, και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα παραμονής. Από την άλλη πλευρά, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε σπουδαία νίκη επί της AEK Betsson με κατοστάρα, ενώ με επικράτηση επί της Καρδίτσας έχει τη δυνατότητα να μείνει… ολοζώντανος για τη μάχη της εξάδας.

Το δεύτερο ματς της ημέρας είναι και το πλέον ενδιαφέρον. Για το ντέρμπι της Πάτρας ο λόγος, αφού ο Απόλλων υποδέχεται στην Περιβόλα τον Προμηθέα (20:15, ΕΡΤ 3). Οι δύο γειτονικοί σύλλογοι θέλουν αμφότεροι το ροζ φύλλο, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι, από τη μία, είναι ουραγοί με μόλις 3 νίκες σε 14 ματς, επομένως χρειάζονται επειγόντως νίκες για να μπορέσουν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανταγωνιστές τους για την παραμονή. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας διανύει ένα αρνητικό διάστημα με τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει έδαφος στη μάχη της τετράδας, το οποίο επιθυμεί να ανακτήσει.

Την Κυριακή η συνέχεια δίνεται με το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ, ενώ το Περιστέρι στο Λαύριο και ο Ολυμπιακός με το Μαρούσι στο ΣΕΦ είναι τα φαβορί. Τέλος, τη Δευτέρα υπάρχει το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στα Λιόσια.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/2

17:15 Καρδίτσα-Κολοσσός (ΕΡΤ 3)
20:15 Απόλλων Π.-Προμηθέας Πάτρας (ΕΡΤ 3)

Κυριακή 11/2

17:15 Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ 3)
18:00 Λαύριο-Περιστέρι bwin (ΕΡΤ SPORTS 1)
20:30 Ολυμπιακός-Μαρούσι (ΕΡΤ 3)

Δευτέρα 12/2

20:15 ΑΕΚ Betsson-Παναθηναϊκός AKTOR (ΕΡΤ 3)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.