Aσπρόπυργος-Νίκη Βόλου: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Ο Ασπρόπυργος είχε ήδη δύο κρούσματα από την περασμένη αγωνιστική σε παίκτες, για να γίνει ο καθιερωμένος έλεγχος και την περασμένη Τρίτη με rapid test, όπου εντοπίστηκαν άλλα πέντε κρούσματα σε παίκτες και ένα σε μέλος του προπονητικού επιτελείου. Έτσι, έγινε και μοριακός έλεγχος, με τον οποίο επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα.

Αυτομάτως, με το πρωτόκολλο να προβλέπει αναβολή αγώνα σε περίπτωση πέντε κρουσμάτων, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της διοργανώτριας Αρχής, και έτσι αναβλήθηκε το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 6 του πρωτοκόλλου αναφέρεται ότι: «Αν σε μία ομάδα εντοπισθούν 5 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους, τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 7 ημέρες (συνεχίζεται η ατομική άθληση) και οι αθλητές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ την 7η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος. Στη συνέχεια η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο».

Συνεχίζει τη δουλειά

Με βάση τις εξελίξεις, η Νίκη Βόλου δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, πέρα από το να συνεχίσει τη δουλειά με προπονήσεις, παραμένοντας στη βάση της.

Δυνατότητα για φιλικό παιχνίδι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, αφού δεν προβλέπεται, οπότε δεν αποκλείεται να δοθεί κάποιο οικογενειακό διπλό, για να κρατήσει η ομάδα την αγωνιστική εγρήγορση. Πάντως ο διαθέσιμος χρόνος για προετοιμασία μόνο με ικανοποίηση μπορεί να γίνει αποδεκτός από μία ομάδα, ενόψει μάλιστα και του αγώνα με την Καλλιθέα, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.