Αθλητική δράση του Κενταύρου Βόλου με το 1ο Δ.Σ. Αλμυρού

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, την Πέμπτη 16 Μαΐου και με πρωτοβουλία του δασκάλου Τσαρούχα Ευάγγελου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας «Κένταυρος Βόλου» αθλητική δράση με θέμα το τρέξιμο.

Όπως αναφέρει ο Κένταυρος Βόλου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε: “Προηγήθηκε παρουσίαση από τους υπεύθυνους του συλλόγου μας Ηλία Οικονόμου, Κώστα Γουργιώτη και  Κώστα Κυριαζή  σε όλους τους μαθητές/τριες. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε αρχικά μια γενική αναφορά στον αθλητισμό και τα οφέλη που προσφέρει σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Στη συνέχεια ο αθλητισμός συνδέθηκε με την κοινωνία και την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού. Έπειτα αναλύθηκε η σημασία της λέξης «δρομέας» και αναφέρθηκαν γνωστοί αθλητές-δρομείς από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Τέλος επισημάνθηκε η σημαντικότητα της ενεργού συμμετοχής σε επίσημους δρομικούς αγώνες και ότι το τρέξιμο συνάδει με την υγεία, τη χαρά και τη διασκέδαση.

Ως αθλητική δράση διοργανώθηκε ένας μικρός αγώνας αντοχής για όλες τις τάξεις ξεχωριστά με τη βοήθεια και της γυμνάστριας του σχολείου κ. Φατούρα Ελένης. Ο δρομικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με προκαθορισμένη διαδρομή και  στο τέλος του «αγώνα» δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους μαθητές-τριες.

Ευχαριστούμε πολύ τη διευθύντρια του 1ου Δ.Σ.  Αλμυρού  Κρίκη Ευαγγελία, τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Τσαρούχα, την εκπαιδευτικό Φ. Αγωγής Φατούρα Ελένη καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την όμορφη συνεργασία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.