Αυτές είναι οι απώλειες Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου

Χωρίς τους παίκτες που έχουν αποκτήσει στη μεταγραφική περίοδο και ασφαλώς δίχως τους παίκτες που έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου της 30ής Αυγούστου ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Ούτως ή άλλως… επρόκειτο για έναν τελικό Κυπέλλου που θα μας μείνει αξέχαστος, τουλάχιστον πριν από την έναρξή του. Σίριαλ με την ημερομηνία διεξαγωγής του, σίριαλ με το γήπεδο όπου θα γινόταν το παιχνίδι, “μπαλάκι” ο ορισμός μεταξύ Αστυνομίας και ΕΠΟ, περάσαμε έναν… θαυμάσιο Ιούλιο με το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, που τελικά ορίστηκε για τις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Κι αν αυτός ο τελικός με όσα έχουν προηγηθεί «ξεθώριασε», παραμένει ένα ματς που θα κρίνει έναν τίτλο! Και μάλιστα στην εκκίνηση της… επόμενης σεζόν, όπως το… παλιό Super Cup!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗ FIFA

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ για τα μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων ήταν ένα σοβαρό πρόκριμα για τον τελικό του Κυπέλλου: “Δεν παίζουν οι μεταγραφές. Και ασφαλώς δεν παίζουν όσοι έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους”.

Τι επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που είχε στείλει η FIFA για  τέτοιες περιπτώσεις στις ομοσπονδίες (11 Ιουνίου); Το σημαντικό είναι το άρθρο 6, όπου αναφέρεται ότι οι νέοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος σε “εθνικές” διοργανώσεις μόνο της σεζόν 2020-2021, σεζόν η οποία έχει τελειώσει ημερολογιακά από τις 3 Αυγούστου.

Συνεπώς, έχουμε και λέμε…

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τσιμίκα, Ομάρ και Χριστοδουλόπουλο που έχουν αποχωρήσει και θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής, αν ο τελικός γινόταν τον Ιούλιο. ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Ραφίνια, Χολέμπας, Κρίστινσον, Αποστολόπουλος και όποιος άλλος αποκτηθεί μέχρι την 30ή Αυγούστου.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ασφαλώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Μπάρκα, Χουλτ, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη που αποχώρησαν και τους Ινσούα, Ενομπακάρε, Ιατρούδη, Καρακλάγιτς και όποιον άλλο αποκτηθεί. Δικαίωμα συμμετοχής δεν θα είχαν ούτε οι Βράνιες και Αραούχο ΑΝ επέστρεφαν στην Ενωση μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Επισημαίνεται, τέλος ότι δικαίωμα συμμετοχής ΔΕΝ έχουν ούτε οι δανεικοί που επιστρέφουν (επί παραδείγματι Κάιπερς, Βρουσάι για τον Ολυμπιακό).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο τελικός θα είναι σίγουρα… παραμορφωμένος. Μπορεί να είναι όμορφος, με πολλά γκολ και θέαμα. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι το παιχνίδι που θα βλέπαμε πριν από ένα μήνα. Στη Ριζούπολη, στο ΟΑΚΑ, ή όπου αλλού…

πηγή: gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.