Μπαμπέ, ο πιο ακριβός όλων

Ο νεαρός σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών με την υψηλότερη αξία στο μεταγραφικό παζάρι, σύμφωνα με την έκθεση του CIES.

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995, μετά την κοινοπραξία της FIFA με το πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τη μεγαλύτερη αξία στην αγορά.

Στην τελευταία έκθεση του CIES, ο Γάλλος διεθνής άσος της Παρί Σεν Ζερμέν εκτιμάται με 228 εκ. ευρώ, δηλαδή το 25.9 της συνολικής αξίας των εν δυνάμει πρωταθλητών της Ligue 1.

Μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι παραμένει… σταθερή αξία. Ο Αργεντινός με 171 εκ. ευρώ είναι ο πιο ακριβός παίκτης της Μπαρτσελόνα, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες της Γιουβέντους με συνολική αξία 267 εκ. ευρώ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 125 εκ. ευρώ και ο Πάουλο Ντιμπάλα με 142 εκ.

Πιο ακριβός παίκτης της Τσέλσι είναι ο Εντέν Αζάρ (121 εκ.), ο οποίος φημολογείται πως από τη νέα σεζόν θα φορά την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πέντε παίκτες με την μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία στα ισάριθμα top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι οι:

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί ΣΖ, Γαλλία): 228 εκ. ευρώ
Χάρι Κέιν (Τότεναμ, Αγγλία): 198
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, Ισπανία): 171
Τζέιντον Σακό (Ντόρτμουντ, Γερμανία): 148
Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους, Ιταλία): 142

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.