Basket League: Θα ισχύει και στα πλέι οφ το καθεστώς των 6+1 ξένων την σεζόν 2023/24

Η Basket League της σεζόν 2023/24 θα έχει μία σημαντική αλλαγή. Όπως αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, το καθεστώς των 6+1 ξένων (όπου κάθε ομάδα δηλώνει 7 αλλοδαπούς παίκτες, αλλά μπορεί σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί τους 6) θα συνεχίσει να ισχύει, ωστόσο υπήρξε μία σημαντική προσθήκη στον κανονισμό.

Την σεζόν 2023/24 λοιπόν, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κινηθούν στην λογική των 6+1 ξένων και στα πλέι οφ. Υπενθυμίζεται ότι την φετινή σεζόν – που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο – οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν όσες αλλαγές ήθελαν στην κανονική περίοδο στους 7 δηλωμένους ξένους τους. Πριν από την έναρξη των πλέι οφ όμως έπρεπε να διαλέξουν έξι από αυτούς.

Αυτή η απόφαση όμως είχε ένα βασικό κενό στο σκεπτικό της, αφού σε περίπτωση που μία ομάδα έχανε έναν ξένο παίκτη (είτε με τραυματισμό, είτε επειδή έλυσε το συμβόλαιό του) θα ήταν υποχρεωμένη να πορευτεί με πέντε ξένους στην postseason.

Αυτό το πρόβλημα όμως δεν θα υφίσταται πλέον την σεζόν 2023/24, δίνοντας περισσότερες επιλογές στις ομάδες και – κυρίως – ένα μαξιλαράκι ασφαλείας σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.