Χαδούλης: Δεν υπάρχει φόβος για δημιουργία Δούρειων ίππων

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Χαδούλη στη Γ.Σ. της Νίκης, καθώς αναφέρθηκε στα χρηματοοικονομικά δεδομένα του έργου στη ΓΑΙΟΣΕ:

απόδοση: magnesiasports
«Για το χρηματοοικονομικό κομμάτι της συγκεκριμένης πρότασης, υπήρξε μεγάλος προβληματισμός στα μέλη της διοίκησης. Είχαμε να απαντήσουμε σε πάρα πολλά ερωτήματα. Πώς όλη αυτή η προσπάθεια και η επένδυση θα παραμείνει εσαεί στο ερασιτεχνικό σωματείο, πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο, καθώς τα οικονομικά του συλλόγου δεν έχουν τέτοιο πλεόνασμα να το κάνουν. Από την άλλη πλευρά είχαμε την ευκαιρία της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο σε συνδυασμό με την προσπάθεια του εκσυγχρονισμού του γηπέδου, πέρα από την αυτάρκεια που θα δημιουργήσει στο σωματείο, θα αλλάξει και τα δρώμενα στη Νέα Ιωνία, δίνοντας μία καινούρια πνοή στην πόλη. Το βασικό ήταν η οποιαδήποτε χρηματοδοτική πρόταση να ελέγχεται πλήρως από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη για όσα χρόνια διαρκεί η μίσθωση.

Αυτό θα εξασφαλιστεί από τον φορέα διαχείρισης που θα συσταθεί από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Εκεί τον πρώτο λόγο θα έχει ο Ερασιτέχνης, επομένως τους όρους τους καθορίζει ο Ερασιτέχνης, άρα δεν υπάρχει φόβος για τη δημιουργία Δούρειων ίππων.

Πώς θα ελεγχθεί ο φορέας διαχείρισης του συγκεκριμένου έργου; Εκεί θα μπουν δικλείδες ασφαλείας ότι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης του έργου θα είναι ο Ερασιτέχνης . Σ’ αυτά τα ερωτήματα έχουμε απαντήσει και δε θα γίνει καμία παρέκκλιση απ’ αυτές τις αρχές. Πού θα βρούμε τα κεφάλαια, τα 400.00 ευρώ, που μας δεσμεύει η σύμβαση να δαπανήσουμε;

Θα αποταθούμε στα μέλη του συλλόγου κατ’ αρχάς, για να δούμε πώς μπορούν να συμμετέχουν στην κάλυψη του κεφαλαίου και από κει και πέρα στη διαφορά θα δούμε τι τρόπους χρηματοδότησης μπορούμε να βρούμε.

Έτυχε να υπάρξει μία προκήρυξη του ΕΣΠΑ, που η επιδότηση είναι στο 50%. Άρα στις 400.000 ευρώ – γιατί το πραγματικό κόστος επένδυσης, αν συνυπολογίσουμε και το ΦΠΑ, είναι 512.000 ευρώ- θα έχουμε μία εισροή κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ της τάξης των 200.000 ευρώ. Μ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε τη μείωση του κόστους της επένδυσης, άρα αυξάνουμε τον χρόνο απόδοσης των επενδυμένων χρημάτων για τους σκοπούς του συλλόγου.

Έχουμε δύο σενάρια: το ευνοϊκό και το μετριοπαθές. Το ευνοϊκό είναι να κάνουμε την πρόταση, όπως στην πραγματικότητα θα είναι και τη βλέπετε. Θα υποβάλουμε την πρότασή μας και θα περιμένουμε την έγκρισή της που χρονικά αναμένεται Οκτώβρη ή Νοέμβρη.

Στο μετριοπαθές σενάριο είναι να μην εγκριθεί η πρόταση, άρα εκεί επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας και κοιτάμε τις δυνατότητές μας.

Στη συγκεκριμένη στιγμή θα υποβάλουμε την πρόταση και θα αναμένουμε την έγκρισή της. Παράλληλα θα ανοίξουμε ένα λογαριασμό για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς όλα τα μέλη του συλλόγου, για να συμμετάσχουν στον φορέα διαχείρισης. Αυτός θα έχει υποχρεωτικά μία μορφή Νομικού Προσώπου. Κατ’ αρχήν έχουμε καταλήξει αυτή η μορφή του Νομικού Προσώπου να είναι Ανώνυμη Εταιρεία με ονομαστικές μετοχές, για να ελέγχει το εκάστοτε Δ..Σ, που θα ταυτίζεται απόλυτα με το ΔΣ του Ερασιτέχνη, τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου και να μην περάσει αυτός ο επιχειρηματικός φορέας σε ξένα χέρια. Αν μας ξεφύγει αυτή η κατάσταση, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο φορέας διαχείρισης που θα συσταθεί θα ελέγχεται πλήρως και απόλυτα από την Ερασιτεχνική Νίκη.

Αυτό θ’ αποτελέσει την απαρχή, για ν’ αρχίσει να δημιουργείται από την Ερασιτεχνική Νίκη μία οικονομική βάση, ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τα πλεονάσματα και θα τα διαθέτει πάλι στον σύλλογο και στις ανάγκες των τμημάτων του συλλόγου. Τα έσοδα θα βελτιώσουν τα έσοδα του συλλόγου έμμεσα. Το ευνοϊκό σενάριο δημιουργεί σύντομα αισιόδοξα αποτελέσματα.

Στο αρνητικό σενάριο θα πάμε χωρίς μεγάλο ανοίγματα και όσο πατάει το βήμα μας.

Το θέμα θα έρθει πάλι στη Γ.Σ. του συλλόγου ανάλογα ή όχι με την έγκριση του προγράμματος, γιατί αλλιώς θα μιλήσουμε με εγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλιώς με μη εγκεκριμένο.

Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε η Νίκη να περάσει σε μία άλλη εποχή. Αν ενταχθούμε στο ΕΠΣΑ, έχουμε 36 μήνες προθεσμία να υλοποιήσουμε το έργο. Αν μας λείψουν χρήματα, θα δούμε από πού θα τα εξασφαλίσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.