Χάμιλτον και Ράσελ στη Mercedes έως το 2025

Tέλος στη φημολογία γύρω από το μέλλον του στη Φόρμουλα Ένα έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes. Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (31/8), θα κρατήσει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στη γερμανική ομάδα έως το τέλος του 2025, ενώ ο 38χρονος Βρετανός θα συνεχίσει να έχει «ομόσταβλο» τον νεαρό συμπατριώτη του, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος υπέγραψε για το ίδιο διάστημα.

Ο Χάμιλτον είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Mercedes και βρισκόταν γι’ αρκετούς μήνες σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την εκ νέου δέσμευση των δύο πλευρών. Ο Χάμιλτον διάγει την 11η σεζόν του στα «ασημένια βέλη», καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes το 2013, ενώ «έγραψε» αρκετά ρεκόρ με τη γερμανική ομάδα, από πρωταθλήματα (σ.σ. επτά, όσα και ο Μίκαελ Σουμάχερ) μέχρι pole positions (104), νίκες (103) και πολλά άλλα.

Ο Ράσελ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο πρόγραμmα νεαρών οδηγών της Mercedes το 2017, επελέγη πέρυσι ως «ομόσταβλος» του Χάμιλτον, ύστερα από το τριετές… αγροτικό του στη Williams (2019-21), όπου έδειξε τις δυνατότητές του. Ο 25χρονος Βρετανός πανηγύρισε με τη Mercedes την «παρθενική» νίκη του στη Φόρμουλα Ένα στο περυσινό γκραν πρι του Σάο Πάουλο.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.