Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2024-Μπαχ: «Χτίζουμε μια νέα κληρονομιά»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων  2024 στο Γκάνγουον (19/1-1/2) πρόκειται να οικοδομήσουν «μια νέα κληρονομιά» για «την επόμενη γενιά αθλητών».

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ και Ολυμπιονίκης του 1976 στην ξιφασκία, επαίνεσε τις εγκαταστάσεις του Χωριού Αθλητών Νέων στην επαρχία της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης την Τετάρτη (17 Ιανουαρίου). «Είμαι πραγματικά πολύ, πολύ εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των καταλυμάτων και αυτό που ακούω από τους αθλητές, είναι όλοι πολύ χαρούμενοι», είπε στους δημοσιογράφους.

«Για τους αθλητές, νομίζω ότι είναι μια υπέροχη εμπειρία να αγωνίζονται στους χώρους που έχουν αγωνιστεί τα ινδάλματά τους πριν από έξι χρόνια. Αυτοί οι νέοι αθλητές κουβαλούν αυτή την κληρονομιά προς την επόμενη γενιά αθλητών. Άρα είναι μια αληθινή ιστορία επιτυχίας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Είναι υπέροχο να επιστρέφω στην περιοχή εδώ μετά από έξι χρόνια, μετά τους άκρως επιτυχημένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην Πιόνγκτσανγκ και να βλέπω την κληρονομιά αυτών των Αγώνων».

Αυτό που για τους αθλητές είναι το πιο σημαντικό είναι ο καλός ύπνος και το καλό φαγητό και όλοι επιβεβαίωσαν ότι τα δωμάτιά τους είναι εξαιρετικά, ότι τα κρεβάτια είναι εξαιρετικά και ότι απολαμβάνουν το φαγητό πάρα πολύ», συμπλήρωσε ο Τόμας Μπαχ.

Θα είναι η τέταρτη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, ένα γεγονός που -σύμφωνα με τον Μπαχ- αντιπροσώπευσε στο παρελθόν «ένα μεγάλο σκαλοπάτι για την επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και χρησιμεύει ως απόδειξη «της συνεχώς αυξανόμενης δημοτικότητας των χειμερινών σπορ στην Ασία», εκφράζοντας την επιθυμία του οι αθλητές να απολαύσουν «αυτή την πρώτη εμπειρία ενός Ολυμπιακού αγώνα πολλαπλών αθλημάτων και να κάνουν φίλους ζώντας τις Ολυμπιακές αξίες».

Ερωτηθείς αν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα στους μικρούς αθλητές, είπε: «Απολαύστε αυτή την εμπειρία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που για τους νέους αθλητές είναι μια μοναδική εμπειρία».

Οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων της Ασίας θα ξεκινήσουν αύριο (19/1), με την Τελετή Έναρξης να πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Gangneung Oval και στο PyeongChang Dome.

Υπενθυμίζεται ότι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων συμμετέχει ο αθλητής του ΕΟΣ Βόλου, Απόστολος Βουγιούκας, ενώ την αποστολή συνοδεύει και ο προπονητής Αλέξανδρος Τσακνάκης

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.