Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα!

Επτά ομάδες στης Super League, μαζί με τον ΝΠΣ Βόλος

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μαγνησία», τα θέματα που θα προκύψουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο για τον ΝΠΣ Βόλος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι αρκετά, κάτι που προφανώς δεν έχει λυθεί ακόμη και δεν έχει εξασφαλιστεί το σημαντικό έσοδο της τηλεοπτικής στέγης. Στο πλαίσιο αυτό, επτά ομάδες της Super League εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, μετά από συνάντηση που όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος πραγματοποιήθηκε, και ζητούν τηλεοπτικό συμβόλαιο και κεντρική διαχείριση για να εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος!

Συγκεκριμένα, ΝΠΣ Βόλος, Λαμία, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, αναφέρουν ότι αποφάσισαν και δεσμεύθηκαν ότι: «Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για το σύνολο των ομάδων της Super League 1.

Απώτερη επιδίωξη των ανωτέρω ομάδων είναι από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 22 να επανέλθει η Super League σε καθεστώς Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης».

Όπως αναφέρεται και στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μαγνησία», τα τηλεοπτικά συμβόλαια καλύπτουν πάντα ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού, και σε περίπτωση που ο ΝΠΣ Βόλος δεν καταφέρει άμεσα να εξασφαλίσει ένα, τότε είναι δεδομένο ότι θα κληθεί να αναζητήσει άλλες πηγές εσόδων, με τα μέλη που απαρτίζουν το ΔΣ και την οικονομική τους δυνατότητα ξεχωριστά να παίζουν τον ρόλο τους. Άλλωστε, όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρχουν θεατές στις κερκίδες, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, οπότε για όλες τις ομάδες, και φυσικά και για τον ΝΠΣ Βόλος, θα μειωθούν τα όποια προβλεπόμενα έσοδα τόσο από εισιτήρια διαρκείας όσο και ημέρας.

Θα σηκώσει το οικονομικό βάρος το ΔΣ σε περίπτωση που το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα αργήσει να έρθει ή θα είναι ακόμη περισσότερο μειωμένο τη νέα χρονιά; Ειδικά από τη στιγμή που οι αλλαγές στο ρόστερ είναι αρκετές, και έρχονται αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, τα έξοδα μεταγραφών είναι αυξημένα (τόσο με τα συμβόλαια όσο και με τις προκαταβολές που συμφωνούνται με τους παίκτες). Λύσεις ανάλογες με αυτές του ΠΑΟΚ TV πάντως, που έθεσε σε εφαρμογή η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης την τελευταία χρονιά δεν μπορούν να είναι το ίδιο αποδοτικές για όλους, αφού δεν είναι ίδια και τα μεγέθη…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.