Τζήμας στο Ράδιο Ένα: Είμαι καθαρός, δεν φεύγω!

«Δε θα βουτήξω τα λεφτά από το ματς με τον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Θανάσης Τζήμας. Σ’ αυτήν αναφέρθηκε στον ρόλο της διαιτησίας στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στο ματς με την Πύδνα, στην απαίτηση μεγάλης μερίδας οπαδών στο Κίτρος να φύγει από την ομάδα αλλά και στην οικονομική διαχείριση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένας καθαρός πρόεδρος που δε θέλει να βουτήξει τα λεφτά από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως έχει ακούσει, και πως δε το βάζει κάτω. Αναλυτικά ο κ. Τζήμα ρωτήθηκε:

Αναλυτικά ο κ. Τζήμα ρωτήθηκε:

Για τη χθεσινή ήττα και τη διαιτησία:

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν και ας μη στεναχωριούνται οι φίλαθλοι. Ήταν ένα ματς που έχουμε κάποια παράπονα από τη διαιτησία. Δεν ήταν αγωνιστικοί οι λόγοι για την ήττα από την ομάδα της Πύδνας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η διαιτησία μπορεί να διαμορφώσει αποτελέσματα. Εγώ ως πρόεδρος είμαι συγκρατημένος και όσον αφορά συμπεριφορές ή αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα».

Για τον ρόλο του κ. Φάτση ως υπεύθυνου επικοινωνίας στα ζητήματα που αφορούν τα ποδόσφαιρο και την επιλογή του κ. Μιχάλη για τα οικονομικά θέματα:

«Εγώ θα μιλάω, όταν κρίνεται απαραίτητο να μιλάω. Η Νίκη Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα. Εγώ ήμουν και είμαι διαβασμένος πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Δε με πτοούν αυτά τα πράγματα. Ο κ. Φάτσης κάνει τα πάντα και είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό το πράγμα έκανε ο κ. Φάτσης. Με ευχαρίστησε, γιατί θέλει να προστατεύσει την ομάδα και τον Ερασιτέχνη. Εγώ έχω αυτό το πνεύμα και όπως είδατε μέσα σε πέντε λεπτά τελείωσε το συμβούλιο, γιατί εγώ δεν είμαι ένας πρόεδρος που θέλει να βουτήξει τα λεφτά από τον Ολυμπιακό (σ.σ. το ντέρμπι στις 4/12).

Ένας οικονομολόγος, όταν ακούει αυτό το πράγμα, γελάει. Δε γίνεται να έχεις βάλει τόσα λεφτά και να περιμένεις από έναν αγώνα. Ό,τι εισοδήματα έχει η ομάδα, όλα θα μείνουν στον Ερασιτέχνη. Εγώ δεν ήρθα εδώ ούτε να κάνω κακό ούτε να πάρω τα χρήματα. Εγώ ήρθα να βοηθήσω κι αυτό θα κάνω όσο μπορώ. Αν ήμασταν λίγο πιο προσγειωμένοι, θα είχαν πειστεί όλοι.

Έκανε πολύ σωστή πρόταση ο κ. Φάτσης (σ.σ. για τον κ. Μιχάλη), για να μην ακούγονται πράγματα. Έχει μπει τέτοια σειρά στη Νίκη, που πιστέψτε με ότι από δω και πέρα μόνο εισοδήματα θα έχει και τίποτε άλλο. Δε θα έχει υποχρεώσεις, που είναι μηδαμινές. Είναι πολύ μεγάλο το νοικοκυριό και σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο κ. Φάτσης και όλοι μας».

Για το ότι οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο του Κίτρους του ζήτησαν να φύγει:

«Δε με ανησυχεί τίποτα, λόγω της μεγάλης μου αγάπης, των στόχων και της σιγουριάς μου ότι θα γελοιοποιηθούν όλα. Είμαι πάρα πολύ καθαρός. Αγαπώ τη Νίκη και το έχει καταλάβει πλέον ο κόσμος. Κάνουμε το παν να είμαστε κοντά στον στόχο μας. Ένας αγώνας ήταν. Ένας αγώνας που αδικηθήκαμε κατάφωρα. Με λυπεί φυσικά η συμπεριφορά φιλάθλων, εγώ όμως είμαι ο τελευταίος που θα πω γι’ αυτό το πράγμα.

Βεβαίως δε θα τα βάλω κάτω. Αφήσαμε κάποια πράγματα, αλλά κι αυτά θα υλοποιηθούν είτε η ομάδα πάει για άνοδο είτε πλέον αφοσιωθεί στις υποδομές. Είμαι τόσο αξιοπρεπής που δε θα αφήσω σε καμία περίπτωση την ομάδα σε ό,τι αφορά αυτά που υποσχέθηκα. Βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που αγαπούν την ομάδα πάρα πολύ. Ο καθένας κρίνει με το δικό του το μυαλό. Εγώ δε θα πω αν υπάρχουν σκοπιμότητες ή όχι. Ο κόσμος τα γνωρίζει καλύτερα. Θα πω μόνο ότι έχει νοικοκυρευτεί τόσο πολύ αυτή η ομάδα».

Για το αν δημιούργησε προβλήματα η αναβολή της εκδήλωσης για το νέο γήπεδο ή ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το πλαστικό γήπεδο:

«Θα είμαι ξεκάθαρος προς τον κόσμο. Έχω τις απτές αποδείξεις, για να δει ο κόσμος πόσο καθαρός είμαι και ουδέποτε δε θα έμενε κάτι, χωρίς να υλοποιηθεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα χρήματα. Γνωρίζετε ότι κάποιοι χορηγοί λόγω της εσωστρέφειας άργησαν να ‘ρθουν κοντά μας. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα θα γίνουν και η ομάδα θα μπει σε ένα διαφορετικό δρόμο στα οικονομικά. Ό,τι και να συμβεί από δω και πέρα, η Νίκη μπορεί οικονομικά να σταθεί με αξιοπρέπεια».

Για το πενταετές πλάνο κι αν βάσει αυτού δε θα πρέπει να είναι πρώτος στόχος ο πρωταθλητισμός:

«Δεν επιτρέπεται να είσαι ηγέτης της Νίκης Βόλου και να μην κάνεις πρωταθλητισμό. Το αν το πετύχεις ή όχι είναι μία άλλη ιστορία. Ο δρόμος είναι μακρύς. Αδικηθήκαμε χθες. Έχω τα πνευμόνια αλλά κι αυτή είναι η φιλοσοφία μου, να δεχθώ την κριτική των φιλάθλων. Δε με πειράζει αυτό. Αργά ή γρήγορα κάποιος μπορεί να καταλάβει τις προθέσεις σου κι αν δεν τις καταλάβει ποτέ, τι να κάνουμε; Ο κόσμος αποφασίζει κι αυτό είναι σεβαστό. Είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν και με τις ορθές τοποθετήσεις των μελών και του κ. Φάτση, θα υλοποιηθούν όλα. Θα δημιουργηθούν οι υποδομές. Από τη μεριά μου υπάρχει υπομονή και θα υπάρχει πάντα. Όλοι μαζί μπορούμε. Μη βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Έχω μία εμπειρία στη ζωή και μία τεχνογνωσία. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες.

Νομίζω ότι για το καλό της Νίκης, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια, πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, να συσπειρωθούμε όλο και πιο πολύ και σιγά-σιγά να φτάσουμε στο πενταετές πλάνο. Έτσι, θα υπάρξουν υποδομές και εισοδήματα και δε θα είναι η Νίκη μία ομάδα που θα αναζητά κάθε δύο μήνες κάποιον χρηματοδότη. Με την υπομονή θα τα κάνουμε όλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.