«Δεν ντρέπονται λίγο να λένε ότι ο Μπάμπης έγινε κολλητός του Μπέου;»

Δηλώσεις σε υψηλούς τόνους από τον Μπάμπη Τουτζουντζόγλου

Παρέμβαση σε πολύ υψηλούς τόνους έκανε ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, στη ραδιοφωνική εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86.

Σ’ αυτήν κατήγγειλε ότι πέρσι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής Νίκης πήραν δύο χιλιάδες ευρώ από το ταμείο των ακαδημιών, ότι από τα 5.000 ευρώ που είχαν αναλάβει πέρσι να βάλουν στην ανδρική ομάδα, έβαλαν μόνο 3.000, ενώ μίλησε για συκοφαντίες που δέχεται ότι έγινε κολλητός με τον Μπέο και ότι έχει αναλάβει εργολαβίες στον Δήμο, διαψεύδοντας όλη αυτή τη φημολογία και ζητώντας αποδείξεις απ’ όσους τα υποστηρίζουν.

Ακόμη, τόνισε ότι στο ματς του περασμένου Σαββάτου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας έβρισαν τον Γιώργο Βλιώρα και άτομα του διοικητικού συμβουλίου, που οι ίδιοι τον επέλεξαν, και ξεκαθάρισε, ότι εκείνος δεν θα τον έβριζε ποτέ και θα του κοβόταν η γλώσσα, αν το έκανε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τουτουντζόγλου (απομαγνητοφώνηση magnesiasports): «Ποτέ δεν έχω αναμειχθεί σε πολιτικές ιστορίες. Οι φίλοι μου ξέρουν πού ανήκω ιδεολογικά και δυστυχώς το κόμμα που ανήκω δεν είναι κυβέρνηση και δεν θα γίνει ποτέ. Ποτέ δεν είχα ανάμειξη με τα πολιτικά.

Το αν κάνω ένα like είτε στον Μπέο, είτε στον Παπαπέτρο είτε στο ΚΚΕ είναι δικαίωμά μου, αν πιστεύω ότι είναι σωστό. Το τι ψήφο θα ρίξω στην κάλπη το ξέρω μόνο εγώ.

Εχουν ακουστεί τόσα για το όνομά μου και δεν έχω μιλήσει, ότι έχω συνάψει εργολαβίες με τον Μπέο, με τη δημοτική αρχή, ότι έχω αναλάβει τα κοιμητήρια, ότι έχω βάλει στο δημοτικό θέατρο μάρμαρα. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να εξετάσει κάποιος τις δοσοληψίες. Μπορεί να τα ψάξει και να τα βρει. Γιατί τα κάνουν αυτά τα πράγματα; Γιατί ο Μπάμπης έγινε κολλητός του Μπέου; Πήρε ο Μπάμπης εργολαβίες από τον Μπέο; Έχουν αποδείξεις; Γιατί τα λένε αυτά τα πράγματα; Γιατί σπιλώνουν υπολήψεις; Όπως λένε ότι ο Μπάμπης έβγαλε λεφτά από τη Νίκη, όπως λένε ότι βρήκαν την ομάδα στο στοίχημα. Δεν ντρέπονται λίγο αυτοί που τα λένε;

Για να πάρω θέση, γιατί ήμουν επτά χρόνια στο τμήμα μπάσκετ της Νίκης… Τον κ. Βλιώρα, που είναι άξιος, ποιος τον επέλεξε και του έδωσε το χρίσμα για προπονητή; Ήρθε μόνος του; Αν μπήκαν μόνοι τους και πήραν την ομάδα, τότε αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός αυτός, για να μην πω ότι έχει ένα … κόκκινο φανάρι, δεν λειτουργεί. Από τη στιγμή που έδωσαν το χρίσμα και καλά έκαναν, πρέπει να το υποστηρίξουν και να είναι συμμέτοχοι. Όχι να κρύβονται. Όταν εγώ το Σάββατο στο γήπεδο βλέπω άτομα του διοικητικού συμβουλίου να βρίζουν, αυτό σημαίνει ότι την ίδια μου την επιλογή, που εγώ έχω κάνει, την καταδικάζω, βρίζοντάς την και απαξιώνοντάς την.

Αν δεν υφίσταται αυτό το πράγμα και ήταν επιλογή του ενός να δώσουμε την ομάδα στον Βλιώρα και δεν ρωτήθηκαν, τότε πρέπει να παραιτηθούν. Ή στηρίζεις την απόφαση του Δ.Σ. για τον προπονητή. Δεν δίνω την ομάδα κάπου και από πίσω λέω τον … έτσι, τον αλλιώς, για να φανώ καλός. Καλός φαίνεσαι, όταν έχεις επτά χρόνια την ομάδα στον αφρό και έχεις φάει τα λυσσακά σου, όπως ο Μπάμπης. Το ευχαριστώ που άκουσα; Κλέφτη με είπαν. Και μιλάνε αυτοί για Νίκη. Εδωσαν την ομάδα στον Γιώργο και τον Τσώλη. Μόνοι τους την έχουν. Και θα βγω εγώ να βρίσω τον Βλιώρα, αν έχω παντελόνια; Να βρίσω εγώ τον Βλιώρα; Να μου κοπεί η γλώσσα. Αλλοι ευθύνονται, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά.

Στο Μεταξουργείο είχα πει ότι βάζω 15.000 ευρώ, ο Τσάγγαρης άλλα τόσα και βρείτε άλλα 50 χιλιάρικα. Μετά βγήκε ο πρόεδρος και τι είπε; Να πάμε στην Α2 και να πέσουμε με νέα παιδιά. Γίναμε σε όλη την μπασκετική Ελλάδα ρεζίλι.

Πέρσι, που ανέλαβα και έβαλα τόσα χρήματα, άκουσα κανένα ευχαριστώ; Υπήρχε άνοιγμα 35 χιλιάρικα, εγώ θα έβαζα τα 30 και η υποχρέωση του Ερασιτέχνη ήταν να βάλει τα άλλα πέντε, αλλά δεν τα έβαλε. Εβαλαν τρία χιλιάρικα. Ο Μαύρος, ο Τσιριγωτάκης, ο Σπανόπουλος, ο Δελεντζές και ο Βερτζάγιας δεν πήραν ποτέ τα λεφτά τους. Και ποτέ δεν πήραν τον Μαύρο και τον Τσιριγωτάκη να τους ενημερώσουν τι γίνεται με την ομάδα. Όλα κάτω από το χαλάκι.

Εφτασαν να με πουν εμένα κλέφτη. Να μη σπιλώνουν το όνομά μου. Ξεφτίλισαν την ομάδα, που με μένα μιλούσε γι’ αυτή όλη η μπασκετική Ελλάδα. Μπήκαν στην ακαδημία πέρσι και άρπαξαν δύο χιλιάρικα ευρώ, είναι μείον η ακαδημία. Ανάγκασαν τα παιδιά που διοικούσαν την ακαδημία επτά χρόνια σε παραίτηση. Και πήραν και δύο χιλιάρικα από το ταμείο της ακαδημίας. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος; Που πέρσι η ομάδα θα πήγαινε με το παιδικό να παίξει στο ΕΑΚ με τον Ολυμπιακό και πλήρωσα δύο μισθούς;

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει διοίκηση. Ο Γιώργος Τάκης είναι ο μοναδικός που βοηθά αυτήν την κατάσταση. Είναι ανύπαρκτοι και δεν μπορούσαν να τρέξουν την ομάδα και προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους και σαλιαρίσματα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το χρήμα στο τραπέζι. Μπορείς ή δεν μπορείς; Αν δεν μπορείς, τράβα … για καλαμπόκι. Καθόμασταν στο διοικητικό συμβούλιο και λέγαμε ότι υπήρχε 5.000 άνοιγμα και το έσβηναν και πήγαιναν στο επόμενο θέμα. Και έλεγαν ότι δεν έχουν 50 ευρώ να βάλουν κι εγώ έβαζα 30 χιλιάρικα; Και με είπαν και κλέφτη; Τι συζητάμε τώρα; Αν δεν υπήρχε ο Βλιώρας και τα τρία αυτά παιδιά δεν θα κατέβαινε η ομάδα. Χθες έμαθα ότι δεν είχε κανονιστεί τίποτα για τις μετακινήσεις που λέγανε ότι είναι εντάξει και πως άλλος τις κανόνισε.

Τραγικά πράγματα. Είμαι τόσο καθαρός και φαίνεται στην κοινωνία. Η Νίκη είχε ανάγκη εμένα, όχι εγώ τη Νίκη. Αλλά η Νίκη είναι τόσο μεγάλο σωματείο, που δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Επρεπε όσοι ήρθαν στο γήπεδο να βρίσουν αυτούς που πήραν την απόφαση. Όταν διοικείς, να είσαι ευθύς με τον κόσμο και να παίρνεις αποφάσεις, όχι σαλιαρίσματα. Επρεπε να πουν στον Βλιώρα ή σε στηρίζουμε ή παραιτήσου και τρέχουμε εμείς την ομάδα».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.