Δήλωση Μαρτσούκου με ερωτηματικό για δύο ομίλους με 21 ομάδες

Δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ 2, Πέτρου Μαρτσούκου, φιλοξενεί η εφημερίδα Metrosport, με την οποία αποκαλύπτει ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 21 ομάδες σε δύο ομίλους, λόγω της προσθήκης του Αστέρα Τρίπολης Β’.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Ο Αστέρας Τρίπολης Β αποτελεί την 21η ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2, καθώς μόνο για φέτος μπορούν να αντικατασταθούν οι δύο Β ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Γ’ Εθνική.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Λίγκας Πέτρος Μαρτσούκος στη Metrosport: «Με 21 ομάδες το Πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους». Οσον αφορά τα τηλεοπτικά οι ενδιαφερόμενοι είναι δύο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και τρίτη πρόταση.

Με 20 ομάδες οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι 38, ενώ με 21 γίνονται 42 (40 αγώνες και δύο ρεπό), οπότε αυτός είναι ο λόγος που με 21 ομάδες το Πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους».

Βέβαια, στην παραπάνω εξαγγελία του κ. Μαρτσούκου, μπαίνει ένα ερωτηματικό, καθώς πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και η νομική άποψη που λέει πως, εφόσον η προκήρυξη του πρωταθλήματος κάνει λόγο για 20 ομάδες, η επιπλέον μία σημαίνει ότι πρέπει η αλλαγή της προκήρυξης να περάσει από την ΕΠΟ και από τη Βουλή, κάτι που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη στιγμή.

Αντίθετα, αν ήταν 20 οι ομάδες, ήταν στην απόλυτη δικαιοδοσία της Σούπερ Λιγκ 2 να αποφασίσει αν θα γίνει το πρωτάθλημα με έναν ή με δύο ομίλους.

Όλα αυτά τα ζητήματα πάντως αναμένεται να διασαφηνιστούν το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η επόμενη προγραμματισμένη Γ.Σ. την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην οποία θα εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.