Δύo wild card διεκδικεί ο μπασκετικός Ολυμπιακός Βόλου!

Για Β’ Εθνική Ανδρών και Α2 Γυναικών

Όχι μία αλλά δύο(!) wild card ζητά από την ελληνική ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα το ΔΣ των «ερυθρόλευκων», αφού από τη μία επιδιώκει να παραμείνει η ομάδα Ανδρών στη Β’ Εθνική αλλά από την άλλη και οι Γυναίκες να βρεθούν ξανά σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στην Α2!

Πρόκειται για δύο κινήσεις με διαφορετική ίσως λογική αν τις συγκρίνει κανείς, αλλά παρ’ όλ’ αυτά με… λογική. Για τους Άνδρες, τη σκέψη είχε ήδη εξηγήσει ο Νίκος Μπουντούρης μέσω του «Magnesiasports», το να διεκδικήσει μέσω της Γ’ Εθνικής την επιστροφή στη Β’ κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πιο δύσκολο, από το να βρεθεί εκεί μέσω wild card, και θεωρεί ότι αν υπάρξει στήριξη, από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει περάσει σε άλλα χέρια, τότε μπορεί να στηθεί μία ομάδα για διεκδίκηση της παραμονής στη Β’.

Όσον αφορά τις Γυναίκες, η λογική είναι προφανής. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αυτήν τη στιγμή βάθος και σε Νεάνιδες και σε Κορασίδες που με ελάχιστες προσθήκες μπορούν να σταθούν άνετα στην Α2 Εθνική, φτάνοντας ήδη αγωνιστικά ένα βήμα πριν την επιστροφή σ’ αυτή. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» είχαν την ατυχία να πέσουν στη σειρά των τελικών πάνω στο νεοσύστατο τμήμα Γυναικών της Ανόρθωσης, που είχε παίκτριες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς την πορεία που έκαναν σε πανελλήνιο επίπεδο και πέρυσι και φέτος Κορασίδες και Νεάνιδες, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει, ενώ σε περίπτωση συμμετοχής στην Α2 Γυναικών, οι νεαρές παίκτριες της Ελένης Παπαθανασίου θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν περισσότερους αγώνες, και όχι τους ελάχιστους που δίνουν τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΘ.

Βέβαια, το ότι έχει κατατεθεί αίτημα για wild card, δεν πάει να πει ότι αυτό θα εγκριθεί, μιας και πολλές ομάδες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις και τα κριτήρια είναι αυστηρά σε κάθε περίπτωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.