Δυσκολεύει η ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων

Ψάχνονται για το Μητρώο τα σωματεία

Σε άγνωστα νερά συνεχίζουν να κολυμπούν οι παράγοντες και οι αθλητές των τοπικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, μιας και από εκεί οι αναφορές πλέον είναι συγκεκριμένες και φαίνεται ότι τα αρνητικά μηνύματα επιβεβαιώνονται.

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αθλητών και προπονητών μικρότερων εθνικών κατηγοριών, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις εισηγήσεις που κάθε εβδομάδα, κατατίθενται, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα, στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με αιτήματα επανέναρξης αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως:

-Άνοιγμα των κολυμβητηρίων, με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στις πισίνες. Αφορά και στους υποψηφίους της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ και Σώματα Ασφαλείας

-Να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και άλλοι αγώνες (π.χ. Πάλη) εν όψει Προολυμπιακής πρόκρισης

-Να ξεκινήσουν Ποδοσφαιρικές προπονήσεις με εβδομαδιαία τεστ σε Football League, Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Γυναικών, Ποδόσφαιρο Σάλας, πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ, Α2 μπάσκετ Ανδρών και αθλητές χιονοδρομιών.  Για τα τοπικά πρωταθλήματα ούτε λόγος.

Ήδη εξάλλου και από την αρχή της δεύτερης καραντίνας προπονητές και διοικητικοί ομάδων της ΕΠΣΘ είχαν αναφερθεί στο θέμα των τοπικών πρωταθλημάτων, ενώ πλέον προκύπτουν και απόψεις από διοικήσεις ΕΠΣ που κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία όσον αφορά τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των τοπικών διοργανώσεων. Για παράδειγμα, ακούσαμε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρη Μπουχλαριώτη σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση να κάνει λόγο για δυσκολία που αυξάνεται από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών. Το μόνο παράθυρο που άφησε ανοιχτό ήταν αν θα υπάρξει η δυνατότητα στις κατά τόπους Ενώσεις να αποφασίσουν για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους ξεχωριστά. Ωστόσο όπως έχουν αναφέρει και διοικητικοί της ΕΠΣΘ από την άλλη, αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο  να γίνει..

Βέβαια, αν δεν ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική, τότε ποιος ο λόγος να συνεχιστούν και τα τοπικά πρωταθλήματα θα πει κανείς, αφού αγωνιστικό κίνητρο για άνοδο και παραμονή δεν θα υπάρχει… Από την άλλη, αρκετοί παράγοντες έχουν τονίσει ότι η εφαρμογή υγειονομικού πρωτοκόλλου επαγγελματικού χαρακτήρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση σε τοπικές διοργανώσεις, λόγω κόστους προφανώς, ενώ δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση για πρωτόκολλο.

Άρχισαν να δραστηριοποιούνται για το Μητρώο!

Από την περασμένη Άνοιξη, το «Magnesiasports» αναφέρεται στο θέμα της εγγραφής των Σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλα μάλλον έπρεπε σε πολλές περιπτώσεις να φτάσει ο… κόμπος στο χτένι για να κινητοποιηθούν παράγοντες ομάδων και να καταλάβουν ότι θα υπάρχουν θέματα αν δεν προχωρήσουν τις διαδικασίες, με ζήτημα χρήσης γηπέδων να είναι αυτό που «καίει» πιο πολύ.

Αν εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία χωρίς εγγραφή στο Μητρώο δεν μπορεί κανένας σύλλογος να χρησιμοποιήσεις εγκαταστάσεις είτε της ΓΓΑ είτε των Δήμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να κινητοποιούνται τις τελευταίες ημέρες και να χτυπούν την πόρτα της ΕΠΣΘ για τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Αυτή τη στιγμή η ΕΠΣΘ μετράει στη δύναμή της 45 σωματεία, ενώ από αυτά τα 18 έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής επιτυχώς. Υπάρχουν βέβαια και κάποια που έχουν καταθέσει αιτήσεις ή έχουν κάνει έστω την προεγγραφή, και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σε δύο μήνες πιθανότατα να έχουν κλείσει αρκετά από τα ανοιχτά θέματα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.