Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Φωνές για να μετατραπεί σε ημιεπαγγελματική η κατηγορία

Μπορεί οι παίκτες να πιέζουν, μπορεί οι συζητήσεις και οι συναντήσεις να έχουν γίνει και να συνεχίζονται, αλλά φως στο τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και το αδιέξοδο συνεχίζεται.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αθλητών με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίστηκε από την πλευρά του πολιτικού προϊσταμένου της αθλητικής οικογένειας ότι γίνεται κάθε προσπάθεια και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να ενταχθεί σε καθεστώς που θα επιτρέπονται οι προπονήσεις. Βέβαια, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και δεν αρκεί, καθώς θέλουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν στη δράση.

Τα έκτακτα μέτρα ωστόσο που εφαρμόζει από αύριο Πέμπτη η κυβέρνηση στην Αττική κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διεξαγωγή και της συγκεκριμένης διοργάνωσης, τη στιγμή που αναφορές από την πλευρά παικτών, δημοσίως πλέον, κάνουν λόγο για παρεμβάσεις διοικήσεων συλλόγων ώστε να μην συνεχιστεί ποτέ το φετινό πρωτάθλημα! Αυτό τόνισε και ο ποδοσφαιριστής Τάσος Τριανταφύλλου σε δηλώσεις του, ως εκπρόσωπος των παικτών του 10ου Ομίλου της κατηγορίας (Κρήτη). Άλλωστε και από θεσσαλικής πλευράς, με τοποθετήσεις τους παράγοντες έχουν δείξει ότι δεν επιθυμούν αυτήν τη στιγμή ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα, μιας και τα χρήματα… δεν βγαίνουν.

Στην πρόσφατη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από την πλευρά αθλητών στην παραλία του Βόλου (την προηγούμενη Κυριακή), λίγοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν εκεί και συμμετείχαν, από την πλευρά των ομάδων της Μαγνησίας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Λευτέρης Φούτρης, όντας υπηρεσιακός τεχνικός του Θησέα Αγριάς, χαρακτήρισε αρκετά αμφίβολη την επανέναρξη της δραστηριότητας στη Γ’ Εθνική, κάνοντας λόγο για ένα βαρύ οικονομικά υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο οι διοικήσεις των ομάδων δεν θα μπορέσουν αν το σηκώσουν, όντας ίδιο με αυτό των επαγγελματικών κατηγοριών… «Όλοι σίγουρα θέλουμε να βρισκόμαστε στα γήπεδα, αλλά θεωρώ ότι ελάχιστοι είναι οι σύλλογοι που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα δεδομένα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ίδιο με αυτό των μεγαλύτερων κατηγοριών. Έτσι, εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος» είχε αναφέρει…

Οι ποδοσφαιριστές από την άλλη πληρώνουν τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα της κατηγορίας, κάτι που δεν τους επιτρέπει να ενταχθούν σε κάποιο καθεστώς ενίσχυσης. Βέβαια, η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αφήνει πολλά περιθώρια, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού των ομάδων και των ομίλων στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει δράση μόνο σε έναν όμιλο και σε άλλον οι παίκτες απλά να παρακολουθούν τις εξελίξεις…

Περιμένουν το νομοσχέδιο

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν οι φωνές για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της προωθούμενης αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και για τη Γ’ Εθνική, και υπάρχουν παράγοντες και ποδοσφαιριστές που περιμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Αν τελικά υπάρξει συγχώνευση Fooball League και Super League 2, τότε αυτομάτως η Γ’ Εθνική θα γίνει κυριολεκτικά Τρίτη τη τάξη κατηγορία, και η πρώτη άποψη κάνει λόγο για ανάγκη να μετατραπεί τουλάχιστον σε ημιεπαγγελματική, προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες που προκάλεσε ο ερασιτεχνικός της χαρακτήρας στην περίοδο της πανδημίας. Αυτές οι απόψεις έχουν κατατεθεί ανεπισήμως σε αρμόδιους παράγοντες, και όλα τα ενδεχόμενα από εκεί και πέρα παραμένουν ανοιχτά.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.