Δύσκολο τρίποντο με ανατροπή για την Ολλανδία (video)

Νίκησε με 2-1 την Πολωνία, με τους «οράνιε» να είναι πάντως καλύτεροι

Η Ολλανδία, έχοντας για «χρυσό» σκόρερ τον Βέγκχορστ (83’) δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, νίκησε με 2-1 την Πολωνία στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Euro με άγχος μεν, δίκαια δε, αν λάβουμε υπόψη τη συνολική εικόνα του αγώνα.
Οι «οράνιε» έχασαν ένα … τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος πριν και μετά την ισοφάριση σε 1-1 από τον Χάκπο στο 30’ με δυνατό σουτ που κόντραρε, απαντώντας στο γκολ του Μπούκσα στο 16’ με κεφαλιά σε κόρνερ του Ζιελίνσκι.
Οι Πολωνοί από την πλευρά τους, που λύγισαν 12 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις πριν το τέλος, άγγιξαν την ισοφάριση στο 89ο λεπτό με διπλή τεράστια φάση με Σφιντέρσκι και Τροπιόφσκι.
Γενικότερα οι Ολλανδοί ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, ξεκίνησαν δυναμικά και είχαν τις φάσεις στο δεύτερο, ωστόσο οι Πολωνοί από ένα σημείο ξεθάρρεψαν και βγήκαν μπροστά, προβληματίζοντας τους αντιπάλους τους.
Τα λεπτά περνούσαν και ο Κούμαν δικαιώθηκε για την επιλογή του να ρίξει τον Βέγκχορστ στο 81’, με τον έμπειρο φορ να δέχεται την κάθετη στην περιοχή δύο λεπτά αργότερα και να εκτελεί με άψογο πλασέ τον Σέζνι για το 2-1 μέσα σε… τρέλα από 35 και πλέον χιλιάδες οπαδούς. Η Ολλανδία είχε κάνει την ανατροπή και κράτησε ως το τέλος το τρίποντο στην πρεμιέρα της.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Σαλάμον, Κίβιορ, Ζαλέφσκι, Φρανκόφσκι, Ρόμαντσουκ (55’ Σλις), Ζιελίνσκι (78’ Πιοτρόφσκι), Σ. Σιμάνσκι (46’ Μοντέρ), Ουρμπάνσκι (55’ Σφιντέρσκι), Μπούκσα
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρ. Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87’ Φαν Ντε Φεν), Ράιντερς, Σάουτεν, Φέρμαν (62’ Βαϊνάλντουμ), Σιμόνς (62’ Μάλεν), Χάκπο (81’ Βέγκχορστ), Ντεπάι (81’ Φρίμπονγκ).
Δείτε το βίντεο με τα highlights:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.