«Έχουμε άλλες προτεραιότητες» είπε για το ΕΑΚ ο Αχιλλέας Μπέος

Τονίζοντας ότι η Νίκη πρέπει να δίνει τη Νεάπολη στον Ολυμπιακό Βόλου

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου (Bόλος 9.86) το πρωί της Τετάρτης 11/01 είχε και άλλα περιεχόμενα πέρα από τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίνοντας έμφαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες ομολογουμένως πρέπει πολλά να γίνουν.

Από τα αξιοσημείωτα είναι η αναφορά του Αχιλλέα Μπέου στο ΕΑΚ Βόλου, καθώς δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη και ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων, ενώ από την άλλη αποκάλυψε ότι γίνεται προσπάθεια το κέντρο της Εθνικής Ομάδας να γίνεις τη Νεάπολη.

Αρχικά πάντως σημείωσε ότι για επίσημα παιχνίδια η Νίκη Βόλου είναι υποχρεωμένη να δίνει τη Νεάπολη στον Ολυμπιακό Βόλου. «Αλλιώς δεν τους ξαναδίνω κι εγώ το Πανθεσσαλικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπαίνει στη Νεάπολη όταν θα έχει επίσημο παιχνίδι, και η Νίκη θα διευκολύνει την κατάσταση και θα παραχωρεί το γήπεδο!» σημείωσε χαρακτηριστικά!

Για το ΕΑΚ Βόλου από εκεί και πέρα σημείωσε: «Η δημοτική Αρχή δεν έχει βγει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νίκης, του Ολυμπιακού Βόλου και του Βόλου. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Το Μουσείο της Αργούς, το δημοτικό θέατρο, η ολική αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, οι καινούργιοι σωλήνες ύδρευσης και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από πού θα πάρει το ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου και πώς θα το συντηρήσει; Ο Βόλος πληρώνει κάθε μήνα 4500 ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου. Όταν δώσαμε τη Νεάπολη χαλί και υπογράψανε το χαρτί συντήρησης και ύστερα από καταγγελίες η Νίκη Βόλου έλεγε ότι πληρώναμε μόνο εμείς. Ας επιστρέψει στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Τα γήπεδα γίνονται για να τα χρησιμοποιούν ομάδες, που έχουν όμως και υποχρεώσεις όταν παίρνουν το γήπεδο. Δεν είναι υποχρεωμένος ο δήμος να πληρώνει για κάθε Ολυμπιακό, για κάθε Βόλο, για κάθε Νίκη.

Σε ότι αφορά το ΕΑΚ υπάρχει ένας σχεδιασμός. Όταν θα έρθει η ώρα θα τον μάθετε. Θα γίνει, θ’ ανακατασκευαστεί, αλλά είναι κάποια πράγματα που λέγονται και κάποια δεν λέγονται. Διεκδικούμε κάποιες χρηματοδοτήσεις και αυτό το έχουμε στεγανό».

Για το κλειστό του ΕΑΚ: «Είναι στον προγραμματισμό να γίνει μία γενναία συντήρηση και μία αναβάθμιση στο ενεργειακό κομμάτι όπως έγινε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας».

Για το κέντρο της Άλλης Μεριάς με τη σύμβαση να λήγει εντός του 2023: «Όταν θα έρθει θα το συζητήσουμε. Θα εξετάσουμε τα συν και τα πλην, το πλάνο που θα φέρει ο Ολυμπιακός Βόλου, ή ο Ιάσων Άλλης Μεριάς, η Αγία Παρασκευή… Όλες οι ομάδες έχουν έναν οργανόγραμμα, ένα πλάνο, ένα στόχο. Η μόνη που δεν έχει είναι ο Ολυμπιακός Βόλου γιατί δεν έχει παράγοντες με όραμα».

Για τη Νεάπολη: «Είναι πράγματα που λέγονται και που δεν λέγονται. Η Νεάπολη είναι στα σχέδια μίας ευρύτερης συνεργασίας και υλοποίησης ενός μεγάλου σχεδίου. Στην Ελλάδα λειτουργούν κάποια πράγματα λόγω γραφειοκρατίας σε αργούς ρυθμούς. Γίνεται μία συζήτηση, και θα είναι ευχάριστο γεγονός αν θα συμβεί. Εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει η συζήτηση. Υπάρχει μία γενναία χρηματοδότηση από τη FIFA και την UEFA για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου για την Εθνική Ομάδα, για την ΕΠΟ και τα εθνικά συγκροτήματα γενικά. Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει πλέον σε άλλα επίπεδα, από τη στιγμή που το πληροφορήθηκα, αυτή η επένδυση να γίνει στην περιοχή της Νεάπολης. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στάνταρ, όπως απόσταση από αεροδρόμιο. Είναι ένα κατεβατό με όρους και με προϋποθέσεις και βασικά αν ο Δήμος παραχωρεί έναν χώρο της τάξης των 40-50 στρεμμάτων, για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Μέχρι τώρα μπλοκάραμε ως Βόλος τη συζήτηση που όδευε σε ένα συγκεκριμένο φωτογραφικό χώρο και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μία θετική εξέλιξη».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.