Έγραψε Ιστορία η «χάλκινη» Δεσπολλάρη

Το χάλκινο μετάλλιο στα 800μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας, κατέκτησε η Γεωργία Δεσπολλάρη με χρόνο 2.04.14. Ηταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στην Ιστορία του αγωνίσματος και το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η 20χρονη έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να δείξει πως εκτός από ταλέντο έχει ψυχικά αποθέματα που της επιτρέπουν να στέκεται με αξιώσεις σε μεγάλες διοργάνωσες. Χθες πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας της πίσω από το ατομικό της 2.02.31 σε μια κούρσα τακτικής, στην οποία δε θα ήταν εύκολο να προκύψει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η καλύτερη παρουσία της χώρας μας στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν η έκτη θέση της Έλενας Φιλάνδρα το 2005 στο Έρφουρτ.

Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 31ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997, όταν ξεκίνησε στο Τούρκου και στο 10ο χάλκινο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ντανιέλα Γκαρσία (Ισπανία) με 2.02.96 και το ασημένιο η Βέρα Ματίλα (Φινλανδία) με 2.03.14. Η νικήτρια στην προηγούμενη διοργάνωση Βίλμα Νίλσεν ήταν έκτη με 2.04.66.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.