Εκδικάστηκε η έφεση για Οπούντιο, σήμερα η απόφαση

Την Πέμπτη (30/11) εκδικάστηκε η έφεση της Νίκης Βόλου στην πρωτόδικη απόφαση-σκάνδαλο της ΕΠΟ για τον επανορισμό του αγώνα με τον Οπούντιο Μαρτίνου, τη στιγμή που δεν είχε προσέλθει γιατρός με υπαιτιότητα των γηπεδούχων και είχε κλείσει εις βάρος του το φύλλο αγώνος ο διαιτητής.

Από τη Νίκη Β. έδωσαν το παρών οι κ.κ. Βενέτης, Ξηροφώτος και φυσικά ο νομικός της ομάδας και μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Παπαπέτρος, ο οποίος παρουσίασε αποφάσεις του Αρείου Πάγου για περιπτώσεις φυσικά εκτός ποδοσφαίρου, όπου δε γίνεται δεκτός ο ισχυρισμός της ανωτέρας βίας, όταν επρόκειτο για μηχανική βλάβη, την οποία προφασίστηκαν οι άνθρωποι του Οπούντιου για την περίπτωση του γιατρού, που έφτασε καθυστερημένα στο γήπεδο του Μαρτίνου. Αυτό δείχνει ότι το ανώτερο δικαστήριο της χώρας δεν μπορεί να βαφτίσει επ’ ουδενί ανωτέρα βία μία μηχανική βλάβη και καλό θα ήταν να ακολουθήσει και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Φυσικά, μία προσθήκη τριών βαθμών, που βάσει κανονισμών η Νίκη Β. δικαιούται, θα ήταν ωφέλιμη για ψυχολογικούς κυρίως λόγους τη δεδομένη χρονική στιγμή και θα έφερνε μία παραπάνω ηρεμία στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά, συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον αγώνα με το Βελούχι στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή, για τον οποίον δε χρειάζεται ανάλυση για το πόσο κρίσιμος είναι. Προβλήματα δεν υπάρχουν και τουλάχιστον στα υπέρ των κυανόλευκων θα είναι ο μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας των Τζιώρα και Γιάκοβλεφ, που ήταν φανερά ανέτοιμοι στο ματς με τον Γ.Σ. Αλμυρού.

Στέλνουν εξώδικο στην ΕΠΣΘ για τους Ν.Α. Νίκης
Στη Νίκη Βόλου παρακολουθούν φυσικά και το θέμα των Νέων Αθλητών Νίκης, αφού δεν ορίστηκε ο αγώνας της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής με την Αγία Άννα και θα σταλεί εξώδικο στην ΕΠΣΘ την Παρασκευή (1/12), για να ορίσει η Τοπική Ένωση το παιχνίδι. Εξάλλου, η επιχειρηματολογία των ανθρώπων της ομάδας είναι ότι κακώς το θέμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια πήγε από την ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ, αφού οι Νέοι Αθλητές Νίκης ανήκουν στην ΕΠΣΘ και δεν είναι μέλος της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την αναστολή ιδιότητας μέλους για το βολιώτικο σωματείο.

Οπότε αυτή που πρέπει να αποφασίσει είναι η Τοπική Ένωση, γιατί αυτή είναι η αρμόδια βάσει καταστατικού της ΕΠΟ να πάρει αποφάσεις για τέτοια ζητήματα, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, και αποτελεί συν τοις άλλοις τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν οι Ν.Α. Νίκης.

Έκανε αίσθηση η συνέντευξη Βενέτη
Τέλος, αίσθηση έκανε η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη στον Blue Heart Fm την Τετάρτη, όπου έκανε κάλεσμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχουν ικανότεροι από τον ίδιο και τους νυν διοικούντες. Ο κ. Βενέτης θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι ανεξάρτητα από τη βαθμολογική συγκομιδή τη φετινή σεζόν, που δεν είναι αναμφίβολα καθόλου ικανοποιητική, υπάρχει ένα μοντέλο, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για το μέλλον, το οποίο πρέπει να υποστηριχθεί. «Θέλουμε μετά από κάποια χρόνια η Νίκη να στηρίζεται σε δικά της παιδιά και να βγάλει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα απαρτίζουν τη μεγάλη ομάδα», σχολίασε σχετικά ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου.

«Ο σύλλογος όμως δεν είναι ο Βενέτης, ούτε η Δ.Ε., είναι ο κόσμος. Αυτός θα επαναπροσδιορίσει τι θέλει. Εγώ μπήκα στην προοπτική να δημιουργήσουμε κάποιες βάσεις. Μπορεί ο κόσμος τον επόμενο Ιούνιο να μην είναι σ’ αυτό το μήκος κύματος. Αν δε θέλει ο κόσμος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος και να πει ότι θα ανεβάσει την ομάδα κατηγορία. Πολύ θα ήθελα να βρεθεί κάποιος άλλος με περισσότερες ικανότητες από μας. Για μένα το μοντέλο που επιλέξαμε είναι αυτό που με ασφάλεια θα οδηγήσει τη Νίκη στις παραπάνω κατηγορίες», πρόσθεσε.

Εκτός των άλλων στο Blue Heart Fm,ο κ. Βενέτης μίλησε και για την εκκαθάριση και τόνισε ότι είμαστε σε σημείο που η Νίκη μπορεί ν’ αλλάξει κατηγορία και η επαγγελματική ομάδα μπορεί να παίξει χωρίς χρέη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.