Έκτη γκέλα για τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, 0-0 με τον Διγενή

Έκτη γκέλα για τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, που στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, δε σκόραρε και έμεινε στο 0-0 με τον υποβιβασμένο Διγενή Νεοχωρίου. Η Νίκη είχε τις φάσεις στο δεύτερο μέρος, αλλά τις περισσότερες στο τελευταίο τέταρτο ξυπνώντας αργά και παίζοντας φουλ επιθετικά, από τη στιγμή που μπήκε ο Αλέκος Αναστασίου στο γήπεδο. Στο τελευταίο ματς έδρας οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να δώσουν χαρά στους λιγοστούς φιλάθλους τους , ενώ πλέον θέλει οπωσδήποτε ισοπαλία στην Ιτέα κόντρα στον Αστέρα, για να βγει δεύτερη.

Πώς παρατάχτηκαν οι δύο ομάδες

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά από τα αριστερά ήταν οι Γενιτσαρίδης, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς και Λάιος. Μέτσε και Ντόλγκι ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Ιορδανίδης έπαιξε ως επιτελικός, ενώ οι Ντινιωτάκης και Μπάιριτς βοηθούσαν από τα δεξιά και τ’ αριστερά αντίστοιχα τον Τζιώρα, που ήταν ο φορ.

Από την άλλη ο Διγενής Νεοχωρίου είχε τερματοφύλακα τον Καρατζά, Αετόπουλος και Τζέλης ήταν οι πλάγιοι μπακ και Νικόλαρος, Γούτσιος οι κεντρικοί αμυντικοί. Μπασιάκος και Αμπαδιωτάκης αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους ήταν ο Σκόνδρας, στα δεξιά της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκε ο Κολοβός κα στ’ αριστερά ο Τσαλάκου, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Κάτσα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο μέρος η Νίκη εμφάνισε το γνωστό πρόβλημά της απέναντι σε κλειστές άμυνες. Στο 3’ ο Ντινιωτάκης έπιασε αέρα στην προσπάθειά του να σουτάρει ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι, ενώ στο 22’ η κεφαλιά του Τζιώρα στο πίσω δοκάρι και εντός μικρής περιοχής μετά τη σέντρα του Μπάιριτς από τα αριστερά έφυγε άουτ. Στο 28’ ο Ντόλγκι απέτυχε να σουτάρει από κοντινή απόσταση, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Τζιώρας δεν έπιασε σε παράλληλη θέση το γυριστό, όπως θα το ήθελε, αφού πιέστηκε, και ο Καρατζάς μπλόκαρε.

Στο 34’ η κεφαλιά του Τζιώρα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια μετά το φάουλ του Ιορδανίδη από τα δεξιά, ενώ στο 38’ μετά το γέμισμα του Γενιτσαρίδη η μπάλα έσκασε και πέρασε πάνω από τον γκολκήπερ Καρατζά, όμως για καλή του τύχη δεν υπήρχε κάποιος παίκτης της Νίκης να τη σπρώξει στα δίχτυα σε κενή εστία.

Στο 39’ οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν για πρώτη και τελευταία φορά τους κυανόλευκους, με τον Κολοβό να βγαίνει σε θέση πλάγια δεξιά απέναντι από τον Θεολόγη, που βγήκε να τον κλείσει, και έκανε την παράλληλη σέντρα-σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί κανείς. Τέλος, στο 45’ ο Μπάιριτς έπιασε ένα τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Να σημειωθεί ότι πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τις υποδείξεις οφσάιντ του πρώτου βοηθού Καραγιάννη.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 48’ είχαμε την καλύτερη στιγμή μέχρι τότε στην αναμέτρηση, αφού η κεφαλιά στο πίσω δοκάρι του Ντινιωτάκη μετά τη σέντρα του Μπάιριτς από τα δεξιά (οι δύο παίκτες άλλαξαν αμοιβαία θέση στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου) πήγε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Όταν ο Ντινιωτάκης στο 57’ παραχώρησε τη θέση του στον Βουρδάκη, ο Μπάιριτς ξαναπήγε αριστερά και από εκείνη την πλευρά στο 65’ ο Κροάτης έβγαλε σέντρα συστημένη για το κεφάλι του Τζιώρα, που ήταν αφύλακτος, αλλά έκανε μία άσχημη κεφαλιά, η οποία πέρασε πολύ άουτ. Δύο λεπτά πριν ο Μπάιριτς δέχθηκε ξεκάθαρο αντικανονικό μαρκάρισμα λίγο πριν μπει στην περιοχή, αλλά το φάουλ από τον Λαρισαίο Τσιτσανούδη, που ήταν σε άλλο γήπεδο, δε δόθηκε.

Στο 77’ ο Αναστασίου πήρε τη θέση του Κοντοέ κι έτσι πίσω στην άμυνα έμεινε η τριάδα των Χρ. Καρτσαμπά, Λάιου και Γενιτσαρίδη, ενώ Τζιώρας και Αναστασίου αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Στο 78’ ο Ντόλγκι σε απευθείας συρτή εκτέλεση φάουλ δυσκόλεψε αρκετά τον Καρατζά, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, αλλά το ριμπάουντ πήρε αμυντικός του Διγενή, ο οποίος έδιωξε. Ίδια φάση αλλά από λίγο πιο μακρινή απόσταση στο 80’, με τον Ουκρανό να αναγκάζει τον Καρατζά σε νέο φάουλ σε δύσκολη απόκρουση.

Στο 86’ και το 88’ η Νίκη απώλεσε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Μπάιριτς έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια και ντρίμπλα σε κλειστό χώρο και έβγαλε την παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή προς τον Τζιώρα, ο οποίος αστόχησε με προβολή, ενώ στη συνέχεια, ο Ιορδανίδης μετά από κάθετη πάσα του Τζιώρα ήταν σε θέση για γκολ στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στον Γούτσιο και έφυγε κόρνερ.

Στο 90’ το σουτ στην κίνηση του Τζιώρα από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ μετά την κεφαλιά-πάσα του Αναστασίου, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του ίδιου παίκτη από θέση αριστερά της μικρής περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ μετά την απόκρουση της άμυνας στο κόρνερ ο Μπάιριτς έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ από τα 25 μέτρα, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, με τον Καρατζά πάντως να ελέγχει.

Ό,τι συνέβη με τον βοηθό Καραγιάννη στο πρώτο μέρος, συνέβη και με τον συνάδελφό του Στάικο στο δεύτερο, καθώς έκοψε αναίτια κάποιες επιθέσεις της Νίκης.

ΝΙΚΗ Β.: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Κοντοές (77’ Αναστασίου), Χρ. Καρτσαμπάς, Λάιος, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης (57’ Βουρδάκης), Μπάιριτς, Τζιώρας

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Καρατζάς, Αετόπουλος (70’ Τσικρικάς), Τζέλης, Νικόλαρος, Γούτσιος, Μπασιάκος, Αμπαδιωτάκης, Σκόνδρας (95’ Τασούλας), Κολοβός (92’ Ζήσης), Τσαλάκου, Κάτσα (83’ Κακαπιάς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.