Ελευθερόπουλος: «Από τα καλύτερα παιχνίδια-Έχει χαρίσματα ο Ολαϊσόλα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ο τεχνικός της Νίκης Βόλου

Για όλα τα θέματα, τόσο για τον αγώνα με τον ΠΟΤ Ηρακλής όσο και για τους παίκτες ξεχωριστά μίλησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τονίζοντας την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ δεν έλειψε και η ειδική αναφορά στον Ολαϊσόλα, που πήρε θέση βασικού αλλά και σκόραρε.

«Κατά τη γνώμη μου έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ, μεσοεπιθετικά με τους Πατράλη, Τομάς, Γιουμπιτάνα και Τότσκα, με μία πεντάδα που θα μπορούσε άνετα να σταθεί στη Super League. Αντίστοιχα και εμείς, σε ένα παιχνίδι που θέλει να παίζει κάθε ποδοσφαιριστής, μεγάλη ομάδα η Νίκη Βόλου, είπαμε μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής, καλή ομάδα ο Ηρακλής πολύ καλή ομάδα και η Νίκη, κάντε αυτά που έχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα και μπείτε να το απολαύσετε» σημείωσε αρχικά ο προπονητής της Νίκης.

Ειδικότερα, για την εικόνα του αγώνα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανέφερε: «Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έχασε και ο Ηρακλής ευκαιρίες, ανοιχτό παιχνίδι παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο καθαρός χρόνος είναι ζήτημα για την κατηγορία, μία πληγή γι’ αυτήν. Έχουν υπάρξει παιχνίδια με καθαρό χρόνο 13-14 λεπτά, αλλά σήμερα ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος. Αν μπορούσαμε να παίξουμε στο Πανθεσσαλικό, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν καλύτερο και πιο γρήγορο και από τις δύο ομάδες. Από εκεί και πέρα είμαι ικανοποιημένος γιατί είμαστε σε μία διαδικασία εξέλιξης σ’ αυτό που κάνουμε. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που προσεγγίζουν την κάθε  προπόνηση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους ξεπληρώνει με το ποδόσφαιρο κάθε Κυριακή.

Για τη χρησιμοποίηση του Ολαϊσόλα, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» τόνισε: «Την Παρασκευή έλεγα ότι ο παίκτης έχει ένα διάστημα που είναι πάρα πολύ καλός στις προπονήσεις, ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Απλά είναι το θέμα της Παρασκευής για τον προπονητή που πρέπει να πάρει μία απόφαση και την Κυριακή απόγευμα, 16:30 για όλους τους άλλους είναι εύκολη η κριτική. Ο μόνος ενδοιασμός ήταν αν θα τον έβαζα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν στα πλάνα μου να πάρει την ευκαιρία του. Διαβάζοντας το παιχνίδι και τον αντίπαλο θεώρησα ότι μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία που μας έδωσε. Είναι μικρός σε ηλικία, έχει χαρίσματα, έχει και μειονεκτήματα φυσικά λόγω της ηλικίας του, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον».

Για την επιστροφή του Αναστασίου συμπλήρωσε ότι: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειαζόμαστε, στο οπλοστάσιό μας, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Μας δίνει περισσότερες επιλογές, και ο Σάββας Τοπαλίδης. Παρά το ότι δεν είναι το πόδι του, αγωνίστηκε από αριστερά και ήταν καλός. Και ο Στέλιος ο Δημητρίου. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά και θεωρώ ότι ο Αντώνης θα μας δώσει πάρα πολλές λύσεις».

Από την άλλη, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναφέρθηκε στον… γλυκό πονοκέφαλο που είχε προφανώς για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, σχολιάζοντας τα εξής: «Είχαμε μία αλλαγή στην άμυνα με την ταχύτητα του Ηρακλή μεσοεπιθετικά. Οπότε προτιμήσαμε να τους αντιμετωπίσουμε με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε στην αμυντική γραμμή. Από εκεί και πέρα είναι το θέμα του Ολαϊσόλα, που ήταν ένας γρίφος για μένα. Για να είμαι ειλικρινής ήταν από τις εβδομάδες που δυσκολεύτηκα περισσότερο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, με 2-3 σκέψεις στο μυαλό μου. Παρασκευή βράδυ, Σάββατο πρωί καθάρισε μέσα μου τι πρέπει να κάνουμε».

Μάλιστα, και ο ίδιος μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα βλέπει το κλίμα ν’ αλλάζει. Άλλωστε, επεσήμανε ότι: «Είμαι χαρούμενος γιατί στις πρώτες αγωνιστικές που είχα έρθει υπήρχε μία αίσθηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό για τις ψηλές θέσεις. Υπήρχε μία μικρή αδιαφορία από ένα μέρος του κόσμου. Αυτό έχει αλλάξει στις τελευταίες 2-3 εβδομάδες. Στον δρόμο νιώθω παλμό, και στο γήπεδο είναι πάντα δίπλα μας, είτε παίζουμε στον Απόλλωνα Λάρισας είτε με τον Ηρακλή, ή με τον ΠΑΟΚ και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί μία ομάδα την κάνουν μεγάλη η ιστορία της, ο κόσμος της και αυτό που υπάρχει σήμερα. Οπότε, αρχίζουν αυτά τα τρία πράγματα σιγά-σιγά να δείχνουν το μέγεθος της ομάδας».

Για την οπισθοχώρηση της Νίκης Βόλου στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης πάντως σημείωσε: «Όταν προηγείσαι σε ένα ντέρμπι, και δεδομένου ότι ο Ηρακλής έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, είναι τόσο σημαντικό το τρίποντο για την κάθε ομάδα, οπότε αναγκαστικά θα χαμηλώσεις. Και ο Ηρακλής έχει την ποιότητα να μας χαμηλώσει, αλλά και εμείς θέλαμε να μικρύνουμε τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, και έχουμε τη δυνατότητα με τους παίκτες που έχουμε να βγούμε σε μία αντεπίθεση».

Για τον Μιράντα υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρα, για μένα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας. Αν βελτιώσει πολύ λίγα πράγματα, μπορεί να πάει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ευχής έργον θα είναι να πάει μαζί μας. Είναι μία μεγάλη απώλεια, όμως το σημαντικό είναι αυτοί που παίζουν και όχι αυτοί που δεν παίζουν, οπότε έχουμε το διάστημα των έξι ημερών να βρούμε την καλύτερη λύση».

Για τον Γρομητσάρη ανέφερε: «Είναι και ο Χρήστος κομβικός παίκτης για την ομάδα και μας έλειψε. Τα πρώτα 15-20 λεπτά χρειάστηκε μία προσαρμογή και μετά ήταν ο Γρομητσάρης που γνωρίζουμε. Και ο Βαγγέλης Ανδρέου ήταν εξαιρετικός».

Πιο έντονη ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε, τονίζοντας ότι: «Είναι κουραστικό. Στην Αριδαία το πρόβλημα δεν είναι τι έκανε στο γκολ. Μία ομάδα που δεν ασχολείται με τη διαιτησία έστειλε στην ΚΕΔ επιστολή ότι δεν ήθελε τον συγκεκριμένο επόπτη. Δεν είχε να κάνει με τον Αλμωπό, δεν θέλαμε τον συγκεκριμένο επόπτη. Στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις-σκάνδαλο. Ούτως η άλλως υπάρχει μία απίστευτη προκατάληψη από την πλευρά μας για τον συγκεκριμένο επόπτη που μας αναστατώνει στην αμυντική γραμμή. Με τον συγκεκριμένο επόπτη οι παίκτες μου έχουν φόβο και μπαίνουν στη φάση είτε νωρίτερα είτε αργότερα και έρχεται η καθαρή φάση στο 1-1 του Αλμωπού που είναι 1,5 μέτρο οφσάιντ. Δεν αντικαταστάθηκε και δεν δήλωσε ούτε κώλυμα».

Για το αν θα έρθουν μεταγραφές, απάντησε: «Αν βρούμε κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα κάνουμε. Αν δεν βρούμε, δεν θα κάνουμε μεταγραφή, με τους παίκτες να ζητάνε 1,5 χρόνο συμβόλαιο, για να τον φορτωθούμε χωρίς να είναι 100% σίγουρος ότι μπορεί να βοηθήσει».

Τέλος, ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μπρούνο Μορέιρα. «Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να είμαι δίπλα του γιατί δεν είχε εγκλιματιστεί, εντός και εκτός γηπέδου. Αλλά δυστυχώς, το ποδόσφαιρο σ’ αυτό το επίπεδο δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου» απάντησε σχετικά.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.