Ελπίδες ακόμα και για την 12η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ!

Η χώρα μας εδώ και καιρό βρίσκεται στη 17η θέση και μετά τις δύο ήττες στους πρώτους αγώνες στη φάση των 16 στο Κόνφερενς Λιγκ για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ όλα έμοιαζαν μαύρα και η 15η θέση άπιαστο όνειρο.

Όμως οι μεγάλες προκρίσεις των δυο ελληνικών ομάδων και το γεγονός ότι οι χώρες μέχρι και τη 12η έχουν χάσει όλους τους εκπροσώπους τους άλλαξαν τα δεδομένα.

Έτσι μαθηματικά είναι εφικτό ένα άλμα πέντε θέσεων που θα φέρει τα πάνω στα προκριματικά της περιόδου 2025-2026.

Αν και αυτό δεν είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο, υπάρχουν πολλά ακόμα που είναι θετικά για την Ελλάδα, αρκεί οι δύο εναπομείναντες εκπρόσωποί της να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στην ευκαιρία που παρουσιάστηκε στο φινάλε της φετινής σεζόν, όπου τρέχει… μόνη της.

Το ονειρικό ταβάνι της Ελλάδας είναι η 12η θέση

Κάθε νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προσφέρει δύο βαθμούς και κάθε ισοπαλία έναν. Η παρουσία στα ημιτελικά και στον τελικό του Europa Conference League πριμοδοτείται με έναν εξτρά βαθμό. Η συγκομιδή που θα προσφέρει κάθε σύλλογος θα διαιρεθεί με το πέντε, όσοι κι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη κατά την αρχή της σεζόν.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, το “ταβάνι” της Ελλάδας είναι οι 4,400 βαθμοί από εδώ και πέρα, σε περίπτωση δηλαδή που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντηθούν στον τελικό της OPAP Arena, φτάνοντας εκεί μόνο με νίκες.

Η Ελλάδα έχει 29,525 βαθμούς αυτήν τη στιγμή και στο άνωθεν σενάριο θα φτάσει τους 33,925, ήτοι θα έχει συγκεντρώσει παραπάνω από τη 12η Ελβετία που έχει 32,975.

Αν η χώρα μας πετύχει τέτοιον άθλο, τότε το 2025-2026 θα έχει πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με αρκετά καλά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής θα βρεθεί στα playoffs του Champions League και ο δευτεραθλητής στον 2ο προκριματικό των μη πρωταθλητών, ο 3ος θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Europa League, ο 4ος στον 2ο προκριματικό του Conference League, ενώ ο κυπελλούχος θα αρχίσει από τα playoffs του Europa League.

sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.