ΕΟΚ: Επιστολή στον ΕΣΑΚΕ για συμμετοχή Τρίτωνα και Χαρίλαου Τρικούπη

Κάλεσμα στον ΕΣΑΚΕ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη του κενού που άφησε η αδυναμία του Ψυχικού από Τρίτωνα και Χαρίλαο Τρικούπη απηύθυνε η ΕΟΚ.

Όπως αναφέρεται, η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ με την οποία ενημερώνει πως οι δύο ομάδες κατέλαβαν την τρίτη και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και η Λίγκα θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη του κενού.

Όπως είναι γνωστό, το Ψυχικό που κέρδισε την άνοδο, μετά το μπαράζ με τον Τρίτωνα, δεν μπόρεσε να καλύψει τις οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής στην Basket League, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό.

Πλέον, ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να ζητήσει από Τρίτωνα και Χαρίλαο Τρικούπη, αν ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εγγυητική 800 χιλιάδων ευρώ, ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί ο «μηχανισμός» για την αντικατάσταση του Ψυχικού. Σημειώνεται ότι και η ΚΑΕ Λάρισα δεν μπορεί (με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα) να πάρει μέρος στην Α1 Εθνική, αφού δεν κατέθεσε εγκαίρως τον φάκελο αδειοδότησης.

Θεωρητικά, ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε επαφές με την 3η και την 4η ομάδα στη βαθμολογία της Α2 της περσινής περιόδου προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 ομάδων στην Basket League. Εφόσον δεν βρεθεί αντικαταστάτης ως τη θέση «4» τότε θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία της ή των wild card. Από την άλλη όμως, διαφαίνεται μια διάθεση στον ΕΣΑΚΕ ώστε να πάνε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων στην Basket League της περιόδου 2022-2023, κάτι που δύσκολα θα δεχθεί η ΕΟΚ, ειδικά από τη στιγμή που θα δημιουργήσει κάτι τέτοιο και πρόβλημα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.